Κόσμος

Washington Examiner για Ερντογάν: «Κακοήθες καρκίνωμα και σατανικός κακοποιός»

Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας

Washington Examiner για Ερντογάν: «Κακοήθες καρκίνωμα και σατανικός κακοποιός»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καθημερινές είναι πλέον οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πλειοψηφία των οποίων χρησιμοποιούν σκληρές λέξεις για να χαρακτηρίσουν τον Τούρκο Πρόεδρο και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. .

Μετά το βρετανικό περιοδικό «Economist», το γερμανικό «Stern», αλλά και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, και πολλάκις το «politico», ένα νέο αμερικανικό δημοσίευμα βάζει στο στόχαστρο τον «σατανικό κακοποιό » Ερντογάν, ενώ ρίχνει το μπαλάκι στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάϊντεν τον οποίο ρωτά «γιατί παραμένει στο Οβάλ Γραφείο ο Μπάιντεν» αν δεν μπορεί «να προστατεύσει το έθνος από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς»

Η αφορμή για το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι η επικήρυξη του Τούρκου μπασκετμπολίστα Ενες Καντέρ με μεγάλο χρηματικό ποσό για όποιον τον καταδώσει στην Τουρκία

«Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα (freedom)Ενές Καντέρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας» αρχίζει το άρθρο του εβδομαδιαίου περιοδικού Washington Examiner . To δημοσίευμα απευθύνεται στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ζητώντας τους, όπως αναφέρει και ο τίτλος να προστατέψουν τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ «από τον σατανικό Ερντογάν».

Washington Examiner τον αποκαλεί «κακοήθες καρκίνωμα και σατανικό κακοποιό»

«Η μόνη προσβολή του Ενές Καντέρ προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Καντέρ λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας. Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου παραπέμποντας σε άλλο προγενέστερο δημοσίευμα του συναδέλφου του Τομ Ρόγκαν το οποίο υποστήριζε ότι η ίδια η Τουρκία πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ .

«Η εξωφρενική επικήρυξη για το κεφάλι του άσου του ΝΒΑ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση» τονίζει το άρθρο και προσθέτει: «Μπορεί να είναι δικαιολογημένο αλλά όχι σοφό, να καταστήσουμε τον κύριο Καντερ το μοναδικό ζήτημα για την τιμωρία της Τουρκίας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει ότι επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Ο Μπάιντεν συνεχίζει «πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται ποτέ να επικηρύξει το κεφάλι ενός συγκεκριμένου πολίτη των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο. Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Καντέρ είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νόμιμα. Συνεπώς, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τον αξιοθρήνητα υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον Καντέρ- Freedom.

Ο Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση. Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί την Ελευθερία από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί να βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο;

Πηγή: Εάν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επιβάλει χρηματικό έπαθλο 500.000 δολαρίων στον μπασκετμπολίστα Enes Kanter Freedom, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η μόνη προσβολή του Freedom για το έθνος της Μέσης Ανατολής είναι ότι έχει το θράσος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ελευθερία λέει την αλήθεια. 

Δείτε επίσης