Κόσμος

Νέο απειλητικό παραλήρημα Ερντογάν κατά ΝΑΤΟ για Σουηδία και Φινλανδία

«Μπορεί να αποφασίσουμε κάτι διαφορετικό για τη Φινλανδία και η Σουηδία να πάθει σοκ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Στο στόχαστρο του Ερντογάν ΝΑΤΟ, Φιλανδία και Σουηδία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες απειλές κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του την Κυριακή προς τους νέους της χώρας.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερώτημα για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο Βορειοατλαντικό σύμφωνο, δήλωσε πως μπορεί η Τουρκία να διαχωρίσει τη θέση της όσον αφορά τις δύο χώρες.

«Μπορούμε να δώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα για τη Φινλανδία εάν χρειαστεί, και η Σουηδία θα σοκαριστεί όταν το κάνουμε αυτό. Αλλά η Φινλανδία δεν πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Είπαμε ότι πρέπει να μας εκδώσουν τους τρομοκράτες. Δώσαμε μια λίστα με 120 άτομα. Αν δεν εκδώσουν τους τρομοκράτες, τότε λυπούμαστε, δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Τα περιστατικά με το Κοράνι σε Σουηδία και Δανία

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είναι έξαλλος με το κάψιμο του Κορανίου από πολίτες της Σουηδίας και της Δανίας, απαντώντας του μάλιστα ότι τέτοιες ενέργειες κάνουν την πίστη τους πιο δυνατή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πρόσφατα γεγονότα σε Σουηδία και Δανία, όταν ακροδεξιοί ακτιβιστές έκαψαν το Κοράνι. Σχολιάζοντας τα περιστατικά, τόνισε πως η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται όπως η Σουηδία.

«Τελείωσαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι; Έδειξαν πόσο μεγάλη είναι η ευγένειά τους. Το ίδιο έκανε και η Δανία. Κάψανε το Κοράνι και νομίζουν ότι τελείωσε. Όχι, δεν θα γίνει αυτό. Αυτά κάνουν την πίστη μας πιο δυνατή», υπογράμμισε ο ηγέτης της Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Δείτε επίσης