Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Η αραβική τεκτονική πλάκα μετακινήθηκε 3 μέτρα

Για κίνδυνο να προκληθεί τσουνάμι στις ιταλικές ακτές κάνει λόγο ο πρόεδρος του INGV (Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας), Κάρλο Ντολιόνι

Σεισμός στην Τουρκία: Η αραβική τεκτονική πλάκα μετακινήθηκε 3 μέτρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι επιστήμονες μετά το φονικό σεισμό της Τουρκίας, σήμερα τα ξημερώματα, οι οποίοι μελετούν προσεκτικά την μετασεισμική ακολουθία.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera ο κ. Κάρλο Ντολιόνι, πρόεδρος του INGV (Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας) είπε για τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία: «Αυτό που ονομάζουμε Αραβική πλάκα μετακινήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα για πάνω από 3 μέτρα σε μήκος τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων».

Ο ίδιος δεν σήμανε λήξη συναγερμού για τον κίνδυνο τσουνάμι στις Ιταλικές ακτές, καθώς όπως είπε μπορεί να επαναληφθεί από κατολισθητικά φαινόμενα στην Ανατολική Θάλασσα.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας τόνισε ότι αυτά τα συμβάντα «μπορούν να ακολουθηθούν από εξίσου σημαντικά, αν όχι πιο σημαντικά γεγονότα όπως συνέβη στην ίδια την Τουρκία κατά τον σεισμό του 1999».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Δείτε επίσης