Κόσμος

Ανθρωπιστική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία - Χιλιάδες άστεγοι στο κρύο

Τραγικές στιγμές βιώνουν οι άνθρωποι στην Τουρκία - Στους δρόμους μέσα στο κρύο, ενώ αναζητούνται ακόμα αγνοούμενοι

Ανθρωπιστική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία - Χιλιάδες άστεγοι στο κρύο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Μετακινούσαμε μπάζα και τους τραβούσαμε όπως μπορούσαμε έξω μέχρι που ήρθαν τα συνεργεία και ανέλαβαν. Τα ουρλιαχτά όμως δεν σταμάτησαν» λέει πολίτης που βρέθηκε στα συντρίμμια των τουρκικών σπιτιών, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Χιλιάδες άστεγοι στους δρόμους

«Κάνει πολύ κρύο, χιονίζει τις τελευταίες ώρες», λέει ο Οζγκούλ από τη Μαλάτια. «Όλοι είναι έξω στους δρόμους και είναι συγχυσμένοι γιατί δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και που να πάνε», εξηγεί.

Αυτή τη στιγμή οι αρχές της Τουρκίας και της Συρίας δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν τον αριθμό των αστέγων. Λόγος γίνεται πως οι παγιδευμένοι στα συντρίμμια ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες, ενώ ο αριθμός των αστέγων θα φτάσει να είναι χιλιάδες άτομα.

Για το λόγο αυτό από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να δοθεί εντολή για την δημιουργία καταυλισμών στα σημεία της μεγάλης καταστροφής.

Την ίδια ώρα, θα επιχειρηθεί να βρεθούν χώροι προκειμένου να στεγαστούν οι άνθρωποι, που έχουν έμειναν χωρίς σπίτι από τη μία στιγμή στην άλλη

Την κατάσταση προβλέπεται να περιπλέξει η κακοκαιρία, που αναμένεται να πλήξει την ευρύτερη περιοχή της νότιας Τουρκίας μέσα στις επόμενες ώρες και από έντονες χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Ανθρωπιστική καταστροφή

Για ανθρωπιστική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία προειδοποιούν οι ειδικοί. «Τα νέα είναι τρομερά και απογοητευτικά. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να συνδράμουμε αυτούς που τραυματίστηκαν από τον σεισμό. Περιμένουμε κι άλλες απώλειες.

Δεκάδες κτίρια είναι έτοιμα να πέσουν στην Τουρκία, ενώ στη Συρία η φθορά τους από τις βομβιστικές επιθέσεις δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Δείτε επίσης