Κόσμος

Συγκλονίζει φοιτήτρια από την Τουρκία: Η οικογένειά μου δεν έχει φαγητό και νερό

Η Ευαγγελία Γιασάρ, φοιτήτρια από την Τουρκία που ζει στην Ελλάδα, εξέφρασε την ανησυχία της για την οικογένειά της

Συγκλονίζει φοιτήτρια από την Τουρκία: Η οικογένειά μου δεν έχει φαγητό και νερό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εικόνες καταστροφής και απόλυτου χάους επικρατούν στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό. Πρόκειται για ένα δράμα χωρίς τέλος, όπως φαίνεται, καθώς τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του Εγκέλαδου σπέρνουν τον θάνατο.

Μετά την πρώτη δόνηση, μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας, το «σφυροκόπημα» συνεχίστηκε με δεκάδες δονήσεις, μεταξύ αυτών δύο, μεγέθους 7,5 και 7,6 βαθμών Ρίχτερ, με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 κτίρια να έχουν καταρρεύσει, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τις 10.000.

Η Ευαγγελία Γιασάρ, φοιτήτρια από την Τουρκία που ζει στην Ελλάδα, εξέφρασε την ανησυχία της, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την οικογένειά της.

Όπως είπε, ο πατέρας της βρισκόταν στο Γκαζιάντεπ για διακοπές, εδώ και έναν μήνα. Μετά τον σεισμό επιχείρησε να μιλήσει μαζί του αλλά δεν τα κατάφερε.

“Ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην αρχή γιατί δεν είχαν ρεύμα και ίντερνετ. Δεν μπορώ να επικοινωνήσω αλλά έμαθα ότι είναι όλοι καλά από την οικογένειά μας. Είναι όμως δύσκολο γιατί δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν νερό και δεν είναι ασφαλές να επιστρέψουν στο σπίτι. Κάνει κρύο, έχει χιόνια και βροχή και αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα” τόνισε η Ευαγγελία.

Εξήγησε ότι η οικογένειά της προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, αλλά είναι δύσκολο να φύγουν από εκεί γιατί δεν υπάρχει μέσο μεταφοράς.

Δείτε επίσης