Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ προσπαθεί να σώσει 2 παιδάκια από τα ερείπια

Στην προσπάθεια διάσωσης της μικρής συμμετέχουν 4 άνδρες της ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Τουρκία: Η  ΕΜΑΚ προσπαθεί να σώσει 2 παιδάκια από τα ερείπια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μέσα στα χαλάσματα, δίνουν οι διασώστες για να καταφέρουν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Το κλιμάκιο της ελληνικής ΕΜΑΚ , που από χθες βρίσκεται στη Τουρκία ρίχτηκε αμέσως στην μάχη για να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Αυτή την ώρα επιχειρεί να απεγκλωβίσει ένα μικρό κορίτσι αλλά και ένα δεύτερο παιδί κάτω από κατεστραμμένο κτίριο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η επιχείρηση διάσωσης από τους άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ ενός μικρού κοριτσιού που βρίσκεται εγκλωβισμένο κάτω από τόνους συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην στην πόλη Αλεξανδρέτα (Χατάι) της Τουρκίας.

Το μικρό κορίτσι βρίσκεται εγκλωβισμένο σε βάθος επτά μέτρων κάτω από τόνους συντρίμμια . Στην προσπάθεια διάσωσης της μικρής συμμετέχουν 4 άνδρες της ΕΜΑΚ ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν μια τετραμελή οικογένεια που είναι παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο.

Ο πατέρας ανασύρεται αυτήν την ώρα και οι προσπάθειες εστιάζονται στο να σωθεί η 6χρονη κορούλα του. Το παιδί φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ κοντά τους είναι και η μητέρα που είναι επίσης νεκρή. Την αγωνιώδη προσπάθεια καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ και ο απεσταλμένος Γιώργος Σιδέρης.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Δύο διασώστες από την ελληνική ομάδα που βρίσκεται εκεί έχουν χωθεί κυριολεκτικά στα χαλάσματα προσπαθώντας να ανασύρουν την επτάχρονη Φατμέ που έχει παγιδευτεί κάτω από τόνους μπάζα.

Μίλησαν μαζί της και τους περιέγραψε την κατάστασή της. «Η τύχη ήταν με το μέρος μας. Εντοπίσαμε το κοριτσάκι το οποίο άκουγε στο όνομα του. Δεν μπορεί να κινηθεί αλλά έχει τις αισθήσεις του. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ του πρόσφεραν μια πρωτη βοήθεια. Είναι σε βάθος επτά μέτρων. » είπε. Σημείωσε πως το κτήριο το οποίο είναι νέο, υπέστη ζημιά σε δύο υποστηλώματα όμως στην κατάρρευση διατηρήθηκε ζωτικός χώρος που επέτρεψε στο παιδί να μείνει ζωντανό. Ο ίδιος απέδωσε την κατάρρευση στις εδαφικές συνθήκες.

Με ειδικά εργαλεία απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο και να ανοίξουν δίοδο ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι του οποίου το ένα χεράκι έχει παγιδευτεί

Το παιδί είναι εγκλωβισμένο για πάνω από ένα 24ωρο και όμως βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να κινητοποιήσει με τις φωνές του, τους διασώστες.

Πρώτοι το αντιλήφθηκαν οι Έλληνες διασώστες και αργότερα κατέφθασαν και δυνάμεις των τουρκικών συνεργείων. Επιτόπου έχουν φθάσει γιατροί και φορείο.

Δείτε επίσης