Κόσμος

«Ευχαριστώ» Ερντογάν για τη διεθνή βοήθεια: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Ερντογάν σε όσους βοήθησαν την Τουρκία στην εφιαλτική καταστροφή των 7,8 Ρίχτερ

Ερντογάν για σεισμό: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη βοήθεια σας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ευχαριστήριο μήνυμα προς όλες τις χώρες που βοήθησαν την Τουρκία, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης που πραγματοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ο Πρόεδρος Ερντογάν ευχήθηκε η Σύνοδος να είναι επωφελής για την ανθρωπότητα και δήλωσε ότι πιστεύει ότι τόσο η Σύνοδος όσο και οι διαβουλεύσεις κατά τη διάρκεια της θα συμβάλουν στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του που συναντήθηκε με τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής, έστω και μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Ερντογάν δήλωσε: «Βασικά, είχα προγραμματίσει να είμαι ανάμεσά σας προσωπικά. Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να το επιτύχουμε λόγω των σεισμών που σημειώθηκαν στη χώρα μας στις 6 Φεβρουαρίου».

Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία συγκλονίστηκε από δύο σεισμούς μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μεγάλη πρόκληση στην οποία κλήθηκε να ανταποκριθεί ο κρατικός μηχανισμός,

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φιλία που μας δείξατε αυτή τη σκοτεινή ημέρα»

Στην ομιλία του όμως, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος δεν τόνισε ότι έλαβε μηνύματα υποστήριξης και συλλυπητηρίων από περισσότερες από 100 χώρες, ιδίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία φιλοξένησαν τη σύνοδο κορυφής και επισήμανε:

«Ορισμένες χώρες έδειξαν την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία καλώντας προσωπικά, άλλες στέλνοντας ομάδες διάσωσης και άλλες οργανώνοντας εκστρατείες βοήθειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά με την παρουσία σας όλες τις φιλικές και αδελφικές χώρες που συγκέντρωσαν βοήθεια για το έθνος μας μέρα και νύχτα, υποστήριξαν τον αγώνα μας για έρευνα και διάσωση με τις ομάδες τους και δεν μας ξέχασαν στις προσευχές τους. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φιλία που μας δείξατε αυτή τη σκοτεινή ημέρα. Αυτή η καταστροφή έδειξε για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η διεθνής αλληλεγγύη.

«Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες των χεριών βοήθειας που μας απλώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια φίλοι και αδελφοί από την Αφρική μέχρι την Ασία, από την Αμερική μέχρι τα Βαλκάνια, από την Ευρώπη μέχρι την περιοχή του Κόλπου. Παρά τα περιορισμένα μέσα τους, εύχομαι την ευλογία του Θεού σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου που έστειλαν τον πλούτο τους στη χώρα μας», είπε μεταξύ άλλων στο εκτενέστατο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στη Σύνοδο.

Δείτε επίσης