Κόσμος

Έλον Μασκ: Λάθος που δεν έβαλα όρια στα παιδιά για το διαδκτυο και τα social media

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, λέει πως τώρα τα παιδιά του «προγραμματίζονται» από κάποιον αλγόριθμο από το Reddit και το YouTube

 Έλον Μασκ: Λάθος που δεν έβαλα όρια στα παιδιά για το διαδκτυο και τα social media
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Έλον Μασκ εκτος από δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίαςείναι και πατέρας εννέα παιδιών και όπως φαίνεται αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες με όλους τους υπόλοιπους γονείς.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Twitter σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχθηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη χρήση των social media από τα παιδιά του.

Όπως είπε μιλώντας στο World Government Summit, δεν έθεσε στα παιδιά του κανόνες για την ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο και τώρα το μετανιώνει.

Σε ερώτηση για το εάν τους έχει βάλει κάποιο όριο στις ώρες που μπορούν να μπαίνουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ο Μασκ απάντησε αρνητικά και παραδέχθηκε πως αυτό «ίσως να ήταν ένα λάθος».

«Ανάλογα με το ποιο παιδί είναι, πραγματικά έχουν ‘προγραμματιστεί’ από το Reddit και το YouTube, θα έλεγα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θα περιόριζε την πρόσβαση των παιδιών του στα social media «λίγο περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν» και «θα πρόσεχε περισσότερο τι βλέπουν», είπε.

Παρά τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που έχει ο ίδιος στον κλάδο των social media, αναγνώρισε ότι τα παιδιά επηρεάζονται από τον αλγόριθμο των social media. «Σε αυτό το σημείο, ‘προγραμματίζονται’ από κάποιον αλγόριθμο των social media, με τον οποίο μπορεί να συμφωνείς ή να μην συμφωνείς», σημείωσε.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO του Twitter, της Tesla και της SpaceX έχει πέντε παιδιά με την πρώην σύζυγό του Justine Wilson, δύο με την μουσικό Grimes και δίδυμα με την Shivon Zilis, που είναι στέλεχος στην εταιρεία με τα τσιπ εγκεφάλου Neuralink.

Έχοντας μιλήσει επανειλημμένως για την απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα εάν ο κόσμος δεν κάνει περισσότερα παιδιά, ο Elon Musk είπε προ μηνών στους Financial Times ότι θα ήταν ανοικτός στο να κάνει και άλλα. Όμως, χαρακτήρισε «λίγο περίεργη» την πρόταση ενός φίλου του να κάνει 500 παιδιά.

Δείτε επίσης