Κόσμος

Σφίγγει ο κλοιός για την «ωραία Εύα»- Δεν έπεισε ούτε με τον «δικηγόρο του διαβόλου»

Ο νέος δικηγόρος της επιχειρεί να αποδομήσει τη συμφωνία Παντσέρι-Αρχών - Ποια η στρατηγική του Σβεν Μαρί

Σφίγγει ο κλοιός για την «ωραία Εύα»- Δεν έπεισε ούτε με τον «δικηγόρο του διαβόλου»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σχεδόν 10 εβδομάδες βρίσκεται προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή, κι ενώ η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου περίμενε πως θα άνοιγαν οι πύλες εξόδου στη φυλακή, τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό και πλέον ο νέος της δικηγόρος αλλάζει… ρότα!

Έτσι, ο Σβεν Μαρί κατέθεσε έφεση επί της αποφάσεως της παράτασης της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει μετά την ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

Η έφεση πρόκειται να εκδικαστεί σε 15 μέρες και σε περίπτωση που απορριφθεί τότε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει στην φυλακή για ακόμα δύο μήνες, ενώ αν εγκριθεί υπάρχει η περίπτωση να ασκηθεί έφεση επί της εφέσεως από την εισαγγελία του Βελγίου.

«Είναι μητέρα»

Σύμφωνα με τον Σβεν Μαρί η Καϊλή έπρεπε να αποφυλακιστεί καθώς την χρειάζεται το παιδί της. Παράλληλα, σημείωσε ότι αποτελεί «ένα τρόπαιο». «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ», δήλωσε ο δικηγόρος.

Έξαλλος φαίνεται να είναι ο Σβεν Μαρί σχετικά με τον «μετανοημένο» Παντσέρι: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».

Ποια υπερασπιστική γραμμή ακολουθεί ο Μαρί

Ο νέος συνήγορος υπεράσπισης της Καϊλή, Σβεν Μαρί επικεντρώνεται στους κανόνες και στις λεπτομέρειες της διαδικασίας προκειμένου να εντοπίσει νομικά κενά και αστοχίες για να τις εκμεταλλευτεί. Παρόλα αυτά η προσπάθεια του, κατά την ακρόαση της Καϊλή ήταν άκαρπη.

Με αφορμή την τρίτη κατά σειρά ακρόαση της Καϊλή από το προδικαστικό συμβούλιο, έβαλε κατά πάντων:

Κατά του «εγκεφάλου» του Qatargate Αντόνιο Παντσέρι
Κατά της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου να παρατείνει κατά δύο μήνες την κράτηση της Εύας Καϊλή, αλλά και
Κατά του δικαστή, Μισέλ Κλεζ, για τον οποίο η υπεράσπιση του κρατούμενου Ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα κατέθεσε αίτημα εξαίρεσής του από την διαδικασία.

Ο Σβεν Μαρί δήλωσε ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Κλεζ στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν;», όπως είπε. «Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση», τόνισε.

Γιατί η Καϊλή άλλαξε δικηγόρο

Η απόφαση της Εύας Καϊλή να αναθέσει την υπεράσπισή της, στον Σβεν Μαρί, στον πρώην δικηγόρο του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, έχει έντονο παρασκήνιο. Όταν ο Αντόνιο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές, ο Αντρέ Ριζόπουλος πρότεινε στην Εύα Καϊλή να κάνει το ίδιο, γεγονός που την έκανε έξαλλη κι επέλεξε να τον... αντικαταστήσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Δείτε επίσης