Κόσμος

Γιατί Τζόρτζι και Παντσέρι μοιράστηκαν το ίδιο κελί;

Tο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς επέτρεψαν κάτι τέτοιο οι βελγικές αρχές

Γιατί Τζόρτζι και Παντσέρι μοιράστηκαν το ίδιο κελί;
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του συντρόφου της Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώπιον των βελγικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, για τον οποίο και εργαζόταν ο Τζόρτζι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες.

Περίπου στις 13.00 (ώρα Ελλάδος) ολοκληρώθηκε η νέα ακρόαση του Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ. Ο δικηγόρος του δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις πριν την ακρόαση του πελάτη του.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είπε μόνο ότι όλα θα απαντηθούν το απόγευμα, με την ανακοίνωση της εισαγγελίας σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι ή αν θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κάτι που – όπως όλα δείχνουν – θεωρείται απίθανο να συμβεί.

Γιατί ήταν στο ίδιο κελί με τον Παντσέρι;

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός, σύμφωνα με το οποίο ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς επέτρεψαν κάτι τέτοιο οι βελγικές αρχές, από την στιγμή που οι ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν την «ιστορία»;

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του.

Δείτε επίσης