Κόσμος

Ουκρανία: Πολεμικές ιαχές Μεντβέντεφ - Η Ρωσία θα νικήσει

Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρής συμφωνίας, είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας

Ουκρανία: Πολεμικές ιαχές Μεντβέντεφ -  Η Ρωσία θα νικήσει
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσει η Μόσχα εν τέλει μια ειρήνη διαρκείας με την Ουκρανία είναι να προωθήσει τα δικά της σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Με τη νέα ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ο Μεντβέντεφ προέβλεψε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ της Μόσχας, όπως τη χαρακτήρισε, θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρής συμφωνίας.

«Θα πετύχουμε τη νίκη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, διαβεβαιώνοντας ότι ο στόχος είναι να «απωθηθούν τα απειλητικά για τη χώρα σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, ακόμα κι αν πρόκειται για τα σύνορα της Πολωνίας».

Ο Μεντβέντεφ ανέφερε ακόμα πως τα κίνητρα των κύριων εχθρών της Ρωσίας είναι να αποδυναμώσουν τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό της σύγκρουσης, αλλά αργά ή γρήγορα η Δύση θα διαπραγματευτεί για την Ουκρανία και τότε θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία, που δεν αφορά τα πραγματικά σύνορα.

«Τα κίνητρα των κύριων εχθρών της χώρας μας είναι προφανή: να αποδυναμώσουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, να μας ματώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό της σύγκρουσης», ανέφερε.

«Αλλά αργά ή γρήγορα, σύμφωνα με τους ιστορικούς νόμους, θα το κάνουν. Και τότε θα προκύψει κάποιου είδους συμφωνία. Φυσικά, χωρίς θεμελιώδεις συμφωνίες για τα πραγματικά σύνορα ή για ένα νέο Σύμφωνο του Ελσίνκι που θα διασφαλίζει την ασφάλεια στην Ευρώπη. Απλά κάποιο είδος συμφωνίας», συμπλήρωσε .

Αναφορκά με τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν, ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός προέβλεψε πως θα είναι «δύσκολες και νευρικές», προσθέτοντας πως άλλοι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για λογαριασμό του Ζελένσκι. «Αν φυσικά αυτός είναι ακόμα ζωντανός μέχρι τότε...» είπε.

Δείτε επίσης