Κόσμος

Μ. Χατζηγιάννης: Ορκίζεται υφυπουργός - «Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την πατρίδα μου»

Ο ίδιος αν και είχε μιλήσει πολλές φορές για την αγάπη του για την πατρίδα του την Κύπρο, δήλωνε πως δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί με την πολιτική…

Μ. Χατζηγιάννης: Ορκίζεται υφυπουργός - «Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την πατρίδα μου»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Είναι και επίσημα ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς είπε το «ναι» στην πρόταση του καλού του φίλου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος εκλέχτηκε Πρόεδρος της Κύπρου μετά τις πρόσφατες εκλογές, κι αύριο αναμένεται να ορκιστεί μαζί με το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, και η είδηση της υπουργοποίησης του τραγουδιστή και συνθέτη προκάλεσε αίσθηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα ορκιστεί την Τετάρτη, το πιθανότερο, φορώντας κουστούμι, αν και θα πάει στο Προεδρικό με συμβολικό όχημα, ποδήλατο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως αναφέρει ο ίδιος, ενώ στις πρώτες δηλώσεις του είπε ότι ο ίδιος είναι χαρούμενος για το καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή του: «Δέχτηκα την πρόταση που μου έκαναν, γιατί θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την πατρίδα μου», δηλώνει.

Σε συνέντευξη του παλιότερα στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega, είχε μιλήσει για την αγάπη του για την πατρίδα του και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, που παραμένει μία «πληγή που δεν κλείνει».

«Εγώ αγαπώ τον τόπο μου, την Κύπρο, για πολλούς λόγους. Με γέννησε, με μεγάλωσε. Ένα βασανισμένο κράτος. Κι αν δεις την ιστορία της, δεν είχε ποτέ μία μέρα ελευθερίας, εκτός από το 1960 με την ανεξαρτησία της μέχρι και την εισβολή. Η Κύπρος ήταν πάντα υπόδουλη, “εκδιδόμενη” στους ισχυρούς», είχε πει.

«Ό,τι έγινε στην Κύπρο είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς, πρόσφυγες. Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από ένα μικρό κόλπο. Από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει ο πόνος τους. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε», πρόσθετε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και κατέληγε:

«Θα σας πω κάτι. Όταν "έφυγε" ο παππούς μου, όταν τον έχασα πριν κάποια χρόνια, ήθελε να με δει και μου λέει "γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια". Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Κι αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, παλαιότερα είχε δηλώσει πως δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί με την πολιτική…

Πριν 6 χρόνια, το 2017 σε συνέντευξή του στον Τάσο Τρύφωνος και στην εκπομπή του Alpha Κύπρου «Τετ α τετ» όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενασχόλησής του με την πολιτική, είχε απαντήσει ότι δεν θα το έκανε ποτέ!

«Σου έχουν προτείνει να κατέβεις στην πολιτική; Θα το έκανες;» ήταν η ερώτηση του παρουσιαστή.

«Όχι δεν μου έχουν προτείνει και δεν θα το έκανα και ποτέ. Εγώ δεν είμαι πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Δεν είμαι κομματικοποιημένος. Είμαι πολιτικοποιημένος σε βαθμό που αφορά τα κοινά, αυτά που επηρεάζουν τη μεγαλύτερη μάζα, την κοινωνία», είχε απαντήσει.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 36ο λεπτό:

Δείτε επίσης