Κόσμος

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Τουρκία: 14 νεκροί από πλημμύρες σε περιοχές του σεισμού

Tουλάχιστον πέντε άνθρωποι αγνοούνται ενώ προς το παρόν δεν έχει υπολογιστεί ο αριθμός όσων έχουν μείνει εκτός των σπιτιών τους

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Τουρκία: 14 νεκροί από πλημμύρες σε περιοχές του σεισμού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Χωρίς τέλος οι τραγωδία στην Τουρκία. Μετά τον σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και άστεγους, ήρθαν οι πλημμύρες στις πολύπαθες περιοχές που ισοπέδωσαν τα ρίχτερ να αποτελειώσουν τους ταλαιπωρημένους κατοίκους της ανατολικής Τουρκίας.

Στους 14 έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τις πλημμύρες στις σεισμόπλητες περιοχές της ανατολικής Τουρκίας.

Η λίστα των θυμάτων δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς οι χείμαρροι των ορμητικών νερών παρέσυραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ενώ πολλοί άνθρωποι ήταν εντελώς απροστάτευτοι, καθώς τα σπίτια τους είχαν ήδη γκρεμιστεί από τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την ίδια περιοχή πριν από έναν μήνα.

Οι εικόνες από τη γειτονική χώρα είναι συγκλονιστικές, καθώς οι λάσπες, φερτά υλικά, αυτοκίνητα και άνθρωποι γίνονται μία μάζα, που παρασύρεται δίχως κανέναν έλεγχο από τους χειμάρρους.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται άνθρωποι που ζούσαν στις σκηνές. Τέσσερα από τα θύματα είναι από την περιοχή Σανλιούρφα, 50χλμ βόρεια των συνόρων με τη Συρία, όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές. Τέλος πέντε από τα θύματα είναι Σύριοι.

Δείτε επίσης