Κόσμος

Πρίγκιπας Joachim: Τα μάζεψε κι έφυγε από τη Δανία οικογενειακώς για τις ΗΠΑ

Μετά την αφαίρεση τίτλων από τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Joachim πήρε την οικογένειά του και μετακόμισε στις ΗΠΑ

Πρίγκιπας Joachim: Τα μάζεψε κι έφυγε από τη Δανία οικογενειακώς για τις ΗΠΑ

Το ποτήρι... έσπασε όταν η βασίλισσα της Δανίας Margrethe II αποφάσισε να αφαιρέσει τους τίτλους του “πρίγκιπα” και της “πριγκίπισσας” από τα τέσσερα εγγόνια της, τα παιδιά του δεύτερου γιου της, πρίγκιπα Joachim

Μετά από αυτό, το Παλάτι ανακοίνωσε ότι αυτός και η οικογένειά του μετακομίζουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπο του βασιλικού οίκου που επίσης αναρτήθηκε στα social media, αναφέρει: “Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, η Αυτού Υψηλότης πρίγκιπας Joachim ξεκινά σε μια νέα θέση στο Υπουργείο Άμυνας ως ακόλουθος της αμυντικής βιομηχανίας στην πρεσβεία της Δανίας στην Ουάσιγκτον, όπου ο πρίγκιπας, ως εκπρόσωπος της Δανίας, θα συμμετάσχει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και τον Καναδά τα επόμενα χρόνια.»

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο πρίγκιπας Joachim και η πριγκίπισσα Marie, μαζί με τα δύο παιδιά του ζευγαριού, μετακόμισαν στη Γαλλία. Ο λόγος ήταν ότι ο πρίγκιπας Joachim ξεκίνησε το υψηλόβαθμο σεμινάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης της Γαλλίας ως συμπλήρωμα στη μακροχρόνια ενασχόληση του πρίγκιπα στην Άμυνα. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τόσο ο πρίγκιπας όσο και η πριγκίπισσα συνεργάστηκαν με την πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι ως αμυντικός ακόλουθος και ειδικός πολιτιστικός αντιπρόσωπος, αντίστοιχα.

Ο πρίγκιπας Joachim και η οικογένεια θα μετακομίσουν στην Ουάσιγκτον, το καλοκαίρι του 2023” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενώ στη δήλωση τονίζεται ο συνεχιζόμενος ρόλο του Joachim στη βασιλική οικογένεια και τη λειτουργία του ως επίσημου αντιπροσώπου για τη χώρα του στο εξωτερικό, η μετακόμιση αυτή έρχεται μετά το “πλήγμα” που προκάλεσε η απόφαση της μητέρας του να αφαιρέσει τους τίτλους από τα παιδιά του.


Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Margrethe II ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αφαιρέσει από τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Joachim, Nikolai, 23, Felix, 20, Henrik, 13, και Athena, 11, τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας που είχαν από τη γέννησή τους. Ο βασιλικός οίκος τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με την “επιθυμία της βασίλισσας να προστατεύσει το μέλλον” της μοναρχίας.

Δείτε επίσης