Κόσμος

Λας Βέγκας: 59χρονος μαχαίρωσε 33 φορές επιβάτη λεωφορείου

O οδηγός δεν έκανε τίποτα, ενώ το θύμα δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα και του φώναζε «άνοιξέ μου την πόρτα»

Λας Βέγκας: 59χρονος μαχαίρωσε 33 φορές επιβάτη λεωφορείου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι, με δράση έναν 59χρονο και θύμα επιβάτη λεωφορείου, σημειώθηκε στο Λας Βέγκας.

Βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η επίθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ.

Στη δίκη που διεξάγεται για τη δολοφονία παρουσιάστηκε το επίμαχο βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο δράστης Άαρον Κόουλ, να χτυπά με μαχαίρι τον 30χρονο Ντομινίκ Λούκας μετά από διαμάχη που είχαν στο λεωφορείο.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι το γεγονός ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε ενώ δίπλα του ο 30χρονος δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα και του φώναζε «άνοιξέ μου την πόρτα».

drasths1

Όπως ειπώθηκε στη δίκη η φονική επίθεση με τα συνολικά 33 χτυπήματα διήρκησε συνολικά τέσσερα λεπτά.

Τότε ήταν που ο οδηγός του λεωφορείου ενεργοποίησε ένα «κουμπί πανικού» για να καλέσει σε βοήθεια ενώ ο δράστης προχώρησε σε νέα χτυπήματα με μαχαίρι σε βάρος του θύματος.

Ο άτυχος 30χρονος κατέληξε από τα τραύματα που του προκάλεσε με το μαχαίρι ο 59χρονος.

Όσο για τον οδηγό υποστήριξε ότι κράτησε κλειστές τις πόρτες του λεωφορείου για λόγους ασφαλείας των υπολοίπων επιβατών. «Η πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του εαυτού σου, οπότε έπρεπε να διασφαλίσω ότι είμαι ασφαλής για να συνεχίσω να οδηγώ το λεωφορείο» δικαιολογήθηκε ο οδηγός του οχήματος για την αντίδρασή του.

Σύμφωνα με τη New York Post ο 59χρονος δράστης είχε συλληφθεί για επίθεση με φονικό όπλο δέκα ημέρες πριν το περιστατικό στο λεωφορείο που σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου.

Μετά από εκείνη τη σύλληψη ο 59χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον δικαστή να κρίνει ότι «δεν αποτελεί σημαντικό κίνδυνο».

thyma

Σημειώνεται ότι το 1994 ο Κόουλ είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία σε δεύτερο βαθμό μετά από πυροβολισμούς σε βάρος ενός άνδρας στο Τέξας και είχε παραμείνει στη φυλακή για 23 χρόνια καθώς αποφυλακίστηκε το 2017.

Δείτε επίσης