Κόσμος

Πάφος: Ανατροπή στο θάνατο της Λέσια-Ατύχημα και όχι δολοφονία λέει ιατροδικαστής

Αφέθηκε ελεύθερος ο 30χρονος που αντιμετώπιζε κατηγορίες δολοφονίας και βιασμού. Τη νέα νεκροψία-νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου

Πάφος: Ανατροπή στο θάνατο της Λέσια-Ατύχημα και όχι δολοφονία λέει ιατροδικαστής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καθολική ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση της 29χρονης Λέσια Μπίκοβα από την Ουκρανία που βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Πέτρα του Ρωμιού της Πάφου στην Κύπρο.

Και αυτό γιατί η δεύτερη νεκροτομή - τη διενέργησε η ιατροδικαστής, Χαρά Σπηλιοπούλου, που κλήθηκε από την Ελλάδα - κατέδειξε πως ο θάνατος της Λέσια δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Έτσι, σήμερα ο 30χρονος ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτος για τη δολοφονία της νεαρής Ουκρανής αφέθηκε ελεύθερος. .

Κατά την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή, την οποία είχαν διενεργήσει δύο Κύπριοι ιατροδικαστές, διαπιστώθηκαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Κατα την άποψη των Κύπριων ιατροδικαστών η 29χρονη είχε ριχτεί σε γκρεμό βάθους 100 μέτρων αφού προηγουμένως είχε στραγγαλιστεί και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικώς.

Εκ των πραγμάτων εγείρεται σοβαρότατο θέμα για τους Κύπριους ιατροδικαστές, καθώς δεν είναι η πρωτη φορα που καταλήγουν σε λανθασμένες εκτιμήσεις για σοβαρές υποθέσεις θανάτων.

Όπως επισημαίνεται, πριν λίγα χρόνια είχΠαν αποφανθεί ότι γυναίκα είχε πεθάνει από αναθυμιάσεις καπνού που προκλήθηκαν από αναμμένο τσιγάρο και μετά από χρόνια διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε κακοποιηθεί άγρια και είχε δολοφονηθεί από τον σύζυγο της.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη νεκροτομή στην Λέσια κατέδειξε ότι ο θάνατος οφείλεται σε κάταγμα του υοειδούς οστού, που καταδεικνύει στραγγαλισμό, ενώ εντοπίστηκαν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης της Ουκρανής.

Ο συλληφθείς υποστήριξε ότι η κοπέλα προσπάθησε να βγάλει μία Selfie και παραπάτησε και απέδωσε τα τραύματά του στα χέρια στην προσπάθειά του να την κρατήσει.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος είχε ζητήσει εξέταση από ιδιώτη γιατρό μετά από ισχυρισμούς πως καταρριχήθηκε και αναρριχήθηκε για να την σώσει χωρίς να τα καταφέρει. Ο ιδιώτης ιατροδικαστής που τον εξέτασε είχε επιβεβαιώσει όσα υποστηρίζει εκείνος στις Αρχές.

Τα αρχικά στοιχεία εις βάρος του

Ο 30χρονος αρχικώς εξετάστηκε ως μάρτυρας ενός τραγικού συμβάντος που οδήγησε στο θάνατο της Λέσια. Ο ίδιος ενημέρωσε την αστυνομία για το σημείο που βρισκόταν το πτώμα της 29χρονης και έδειχνε σοκαρισμένος.

Ωστόσο τα στοιχεία που άρχισαν να προκύπτουν έδειχναν ότι πίσω από το θάνατο της Ουκρανής υποκρύπτεται εγκληματική ενέργεια και ο 30χρονος κατέστη κύριος ύποπτος για τη διάπραξη της δολοφονίας.

Οι πρώτες υποψίες γεννήθηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Στη συνέχεια οι ιατροδικαστές Ορθόδοξος Ορθοδόξου και Αγγελική Παπέττα, ενίσχυσαν τις υποψίες σε σημείο που η δολοφονία θεωρήθηκε βέβαιη

Οι αμυχές στα χέρια του «διαβάστηκαν» ως βίαιη σωματική επαφή με άλλο πρόσωπο.

Ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι αυτή προσπάθησε να βγάλει μια φωτογραφία Selfie και παραπάτησε στην άκρη του γκρεμού και στη προσπάθεια του να τη κρατήσει προκλήθηκαν τα τραύματα στα χέρια του.

Δείτε επίσης