Κόσμος

Επίθεση στη Γερμανία: Άνδρας με χειροβομβίδα και μαχαίρι τραυμάτισε τρία άτομα

Ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές

Επίθεση στη Γερμανία: Άνδρας με χειροβομβίδα και μαχαίρι τραυμάτισε τρία άτομα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι και χειροβομβίδα επιτέθηκε σε τρία άτομα στη Γερμανία, τραυματίζοντάς τους.

Όπως αναφέρει το Asocciated Press, η επίθεση έγινε στο Βερολίνο, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει έναν 61χρονο άνδρα που θεωρείται ότι είναι ο δράστης.

Σύμφωνα με την Aστυνομία, ο δράστης πυροδότησε τη χειροβομβίδα στην είσοδο πολυκατοικίας στη συνοικία Ραϊνίκεντορφ της γερμανικής πρωτεύουσας το βράδυ της Παρασκευής, τραυματίζοντας δύο γυναίκες, ηλικίας 42 και 48 ετών, και έναν 61χρονο άνδρα.

Τους επιτέθηκε με το μαχαίρι

Ο ύποπτος φαίνεται να έτρεξε προς δύο από τα θύματα και να τους επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τους με το μαχαίρι. Τόσο οι δύο γυναίκες, όσο και ο άνδρας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο άνδρας έχει πιο σοβαρά τραύματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του.

Στη συνέχεια, ο δράστης της επίθεσης το έσκασε. Η Αστυνομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του AP, συνέλαβε τον ύποπτο σε ένα κοντινό κήπο αργότερα.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Η Αστυνομία δεν έχει έχει καταλήξει στην αιτία που προκάλεσε την επίθεση, ενώ εξετάζει διάφορα σενάρια για τα κίνητρα του δράστη. Από τις Αρχές ερευνάται αν ο ύποπτος και τα θύματα της επίθεσης γνωρίζονταν. Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν δώσει τα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη ή των θυμάτων, κάτι που συνηθίζεται στη Γερμανία.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa μετέδωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι Σέρβος υπήκοος, οι δύο γυναίκες έχουν επίσης σερβική υπηκοότητα, ενώ ο τραυματίας είναι από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Δείτε επίσης