Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού σε νοσοκομείο της Ρώμης

«Θα παραμείνει μερικές ημέρες στο νοσοκομείο» είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανό

Πάπας Φραγκίσκος, Βατικανό, Λοίμωξη, Νοσοκομείο,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια λοίμωξη του αναπνευστικού οδήγησε τον Πάπα Φραγκίσκο στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνει για μερικές ημέρες μέχρι ωσότου αναρρώσει πλήρως, ανακοίνωσε επίσημα το Βατικανό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος δεν πάσχει από COVID-19, αλλά χρειάζεται αρκετές ημέρες θεραπείας λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες ημέρες προκαλώντας του αναπνευστική δυσχέρεια.

Ο 86χρονος Πάπας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τζεμέλι (Gemelli) της Ρώμης, όπου πήγε για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

«Οι εξετάσεις του έδειξαν λοίμωξη του αναπνευστικού και απαιτεί μερικές ημέρες νοσηλείας, ωστόσο δεν πρόκειται για COVID-19», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, και μεταδίδει το Associated Press.

Ο Ποντίφικας είχε ήδη ακυρώσει μερικές από τις υποχρεώσεις του από το πρόγραμμά του, λόγω «προγραμματισμένων εξετάσεων», όπου τελικά το Βατικανό επιβεβαίωσε πως ο Ποντίφικας πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε μπροστά σε πλήθος στο Βατικανό και φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ακρόασης του από τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας.

Η ανησυχία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου είναι μεγάλη και έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ρώμης έχουν στηθεί κάμερες και δημοσιογράφοι, που μεταδίδουν κάθε λεπτό τα νέα για την υγεία του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας.

Τι είχε δηλώσει ο Πάπας Φραγκίσκος για ενδεχόμενη παραίτηση του

Ο Ποντίφικας σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του στην περίπτωση που «κουραστεί πολύ», δηλαδή σε σημείο κούρασης που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά.

Σε ερώτηση τι θα οδηγούσε τον ίδιο να πάρει την απόφαση να παραιτηθεί, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Κόπωση που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά» και «έλλειψη διαύγειας, του τρόπου να αξιολογείς καταστάσεις».

Τέλος ο 86χρονος Πάπας είχε δηλώσει ότι «ντρέπεται λίγο» που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι λόγω προβλήματος στο γόνατο.

«Είμαι ηλικιωμένος. Έχω μικρότερη σωματική αντοχή, το (πρόβλημα με το) γόνατο ήταν μια σωματική ταπείνωση, μολονότι η ανάρρωση πάει καλά τώρα», σημειώνει στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες La Repubblica, La Stampa και Corriere della Sera.

Δείτε επίσης