Κόσμος

Κεντάκι: Στρατιωτικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα - Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση και τη συντριβή δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι των ΗΠΑ

Κεντάκι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε τραγωδία κατέληξε μια πτήση ρουτίνας δυο ελικοπτέρων στο Κεντάκι των Ηνωμένων πολιτειών.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση και τη συντριβή δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.


Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης ρουτίνας, επάνω από την κομητεία Τριγκ. Τα εμπλεκόμενα ελικόπτερα HH60 Blackhawk συγκρούστηκαν και συνετρίβησαν γύρω στις 10 το βράδυ την Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στο Φορτ Κάμπελ, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η στρατιωτική βάση.

Κεντάκι, Στρατιωτικά ελικόπτερα

Η τύχη του πληρώματος παραμένει μέχρι στιγμής επισήμως άγνωστη, ωστόσο o τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός WKDZ μετέδωσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, επικαλούμενος δηλώσεις Αμερικανού στρατιωτικού που βρίσκεται στο σημείο. Στην περιοχή κλήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική, που έσβησε τις φλόγες από τα συντρίμμια, και εν συνεχεία ιατροδικαστής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπέσιαρ εξέφρασε φόβους ότι αρκετά μέλη του πληρώματος των δύο ελικοπτέρων έχασαν τη ζωή τους.

Τα μέλη του πληρώματος πετούσαν «κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας όταν συνέβη το περιστατικό. Η κατάσταση των μελών του πληρώματος είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή. Η διοίκηση επικεντρώνεται επί του παρόντος στη φροντίδα των στρατιωτικών και των οικογενειών τους», σύμφωνα με δήλωση στη σελίδα της βάσης στο Facebook.

«Έχουμε μερικά δύσκολα νέα από το Fort Campbell, με τις πρώτες αναφορές για συντριβή ελικοπτέρου και αναμένονται θάνατοι», έγραψε ο Beshear στο Twitter. «Παρακαλώ προσευχηθείτε για όλους όσους επηρεάστηκαν».

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεντάκι είπε ότι επιστρατεύτηκαν όλες οι δυνάμεις του Φορτ Κάμπελ μετά από ένα «αεροπορικό περιστατικό» σε μια αγροτική περιοχή.

Επικοινώνησε με το πρακτορείο γύρω στις 10:15 μ.μ. τοπική ώρα, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Πολεμικής Αστυνομίας της Πολιτείας του Κεντάκυ, Sarah Burgess, και «πολλές υπηρεσίες» βοηθούσαν. Ο Burgess περιέγραψε την περιοχή ως χωράφι και δασική έκταση.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί κατοικημένες περιοχές από το περιστατικό, είπε.

Δείτε επίσης