Κόσμος

Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη - Δείτε βίντεο

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί - Εκκενώθηκαν σπίτια

Μινεσοτα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Ρέιμοντ της Μινεσότα, με αποτέλεσμα να αναφλεγούν αρκετά βαγόνια και να αναγκαστούν οι κάτοικοι της περιοχής να εκκενώσουν την περιοχή.

Το τρένο της εταιρείας Burlington Northern Santa Fe (BNSF) εκτροχιάστηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (9.00 ώρα Ελλάδας) κοντά στην κωμόπολη Ρέιμοντ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN, η κύρια σιδηροδρομική γραμμή έχει αποκλειστεί και δεν είναι διαθέσιμος ο εκτιμώμενος χρόνος επαναλειτουργίας της γραμμής. Το Υπουργείο Μεταφορών της Μινεσότα έκλεισε έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο λόγω του εκτροχιασμού και της πυρκαγιάς, δήλωσε η πυροσβεστική.

«Πυροσβέστες από το Ρέιμοντ και από πολλές άλλες γειτονικές πόλεις έσπευσαν στο σημείο, όπου πολλά από τα βαγόνια-δεξαμενές φλέγονται» ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Καντιγιόχι, ο Έρικ Τόλεφσον. Κάποια από τα βαγόνια μετέφεραν «ένα είδος αιθανόλης» και άλλα ήταν γεμάτα με σιρόπι καλαμποκιού.

Μινεσότα: Τι μετέφερε το τρένο

Το τρένο μετέφερε μικτό φορτίο, συμπεριλαμβανομένης αιθανόλης και σιροπιού καλαμποκιού, δήλωσε η Lena Kent, γενική διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της BNSF Railway.Η αιθανόλη είναι μια εξαιρετικά εύφλεκτη χημική ουσία.

Η έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ζάλη, αίσθημα καύσου στα μάτια, υπνηλία και απώλεια αισθήσεων. Ειδικοί εξηγούν ότι, αν και η αιθανόλη δεν θα προκαλέσει μεταγενέστερο πρόβλημα, ο κόσμος θα πρέπει να απομακρυνθεί για να μην την εισπνεύσει ή εκτεθεί σε αυτή γενικότερα.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζιτζ ο οποίος διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης.

Εκκενώθηκαν σπίτια στην περιοχή

Έχουν εκκενωθεί όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση σχεδόν 1 χιλιομέτρου από τις σιδηροδρομικές γραμμές και το σημείο που εκτροχιάστηκε το τρένο στο Ρέιμοντ της Μινεσότα.

Δείτε επίσης