Κόσμος

Qatargate: Με οξεία κατάθλιψη διαγνώστηκε ο εγκέφαλος του σκανδάλου Αντόνιο Παντσέρι

Τι θα ισχυριστούν οι δικηγόροι του Ιταλού για να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι

Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, Οξεία, Κατάθλιψη, Βραχιολάκι,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με οξεία κατάθλιψη διαγνώστηκε ο Αντόνιο Παντσέρι ο φερόμενος εγκέφαλος του Qatargate, ο οποίος παραμένει στη Βελγική φυλακή, από τον περασμένο Δεκέμβριο που ξέσπασε το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντόνιο Παντσέρι που παραμένει στη φυλακή παρότι έχει υπογράψει μία συμφωνία με τις βελγικές αρχές για ανταλλαγή πληροφοριών πάνω στο σκάνδαλο με χαμηλότερη ποινή, δεν αντέχει πίσω ψυχολογικά την προφυλάκιση του.

Ψυχίατροι των Βελγικών φυλακών φέρονται να εξέτασαν τον Ιταλό εμπλεκόμενο, επιβεβαιώνοντας ότι ο Παντσέρι πάσχει από από οξεία κατάθλιψη.

Τι ζητούν οι δικηγόροι λόγω κατάθλιψης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, οι δικηγόροι εκμεταλλευόμενοι την διάγνωση για κατάθλιψη, έχουν ζητήσει να αποφυλακιστεί ο πελάτης του με βραχιολάκι. Μάλιστα ο συνήγορός του ισχυρίζεται ότι ο Παντσέρι του δεν μπορεί καν να περπατήσει από την κατάθλιψη, την οποία έπαθε μέσα στη φυλακή.

Στις 6 Απριλίου είναι πιθανόν ότι θα αποφασιστεί η αποφυλάκιση ή όχι του Παντσέρι, αν και όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, η θετική έκβαση θεωρείται δεδομένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταχείριση του Παντσέρι ήταν έτσι κι αλλιώς πιο… προνομιακή από τις βελγικές αρχές, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταμέλειας και συνεργασίας με την Εισαγγελία της χώρας.

Τι έχει ισχυριστεί ο Παντσέρι

Ο Αντόνιο Παντσέρι θέλησε να αποποιηθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν αυτός το «μεγάλο αφεντικό». Μάλιστα, για να το καταφέρει αυτό «κάρφωσε» τον σύντροφο της Εύας Καϊλή και πρώην κοινοβουλευτικό του βοηθό, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ως εκείνον που είχε το κύριο πρόσταγμα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο Τζόρτζι μοίραζε φακέλους και σάκους με μετρητά στους εμπλεκόμενους με το σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο. Στην συνέχεια, ο πρώην ευρωβουλευτής ανέφερε πως είχε προσεγγίσει τον συλληφθέντα Μαρκ Ταραμπέλα με ένα αρχικό ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ.

Ο Παντσέρι είπε πως το συνολικό ποσό που πήρε ο Ταραμπέλα ήταν 140.000 ευρώ. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είπε ακόμη ότι το 2021 θέλησε να αλλάξει το σύστημα καθώς «είχε ήδη συγκεντρώσει τόσα πολλά μετρητά, που δεν γνώριζε τι να τα κάνει». Επίσης, άτομα από το στενό περιβάλλον του Παντσέρι ανέφεραν στη DW ότι η σωματική και ψυχική κατάσταση του Παντσέρι «επιδεινώνονται σημαντικά, όσο παραμένει στη φυλακή».

Δείτε επίσης