Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Θα εμφανιστεί χωρίς χειροπέδες ενώπιον της Δικαιοσύνης

Σε συμφωνία κατέληξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του με τις εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν

Ντόναλντ Τραμπ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν θα περάσουν στον Ντόναλντ Τραμπ χειροπέδες οι αστυνομικοί κατά την προσαγωγή του για να αντιμετωπίσει τις ποινικές διώξεις σε βάρος του.

Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο δικηγόρος υπεράσπισης του μεγιστάνα, Τζο Τακοπίνα, αν και ο ίδιος σε συνέντευξή του είπε ότι δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα:

«Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο να διαβάσουμε πώς απαγγέλεις κατηγορίες ενάντια σε έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε ποινικό δικαστήριο», τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα υπεράσπισής του έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν την είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης.

«Στην αρχή ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Δεν πιστεύαμε ότι στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν να περάσουμε από αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα έγκλημα σε αυτή την περίπτωση», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί - πιθανόν την Τρίτη - στη Δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη. Την εξέλιξη, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, κατήγγειλε την Πέμπτη κάνοντας λόγο για «πολιτικό διωγμό» και δηλώνοντας αθώος.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, που επιδιώκει να επιστρέψει στην προεδρία το 2024, αναμένεται να ακούσει να του απαγγέλλονται κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ για την καταβολή λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 ποσού 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ.

Ο νυν πρόεδρος της χώρας, ο Τζο Μπάιντεν, έμαθε από τις ειδήσεις την άσκηση διώξεων ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Δείτε επίσης