Κόσμος

Τουρκία: Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν από επιθέσεις Κούρδων στη βόρεια Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η χώρα «δεν θα είναι ποτέ ασφαλής όσο υπάρχει μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση»

Τουρκία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά του πυροβολικού και ρουκέτες που εκτόξευσαν Κούρδοι μαχητές στις βάσεις τους στη βόρεια Συρία, γεγονός που οδήγησε σε μια επίθεση αντιποίνων από την Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική κυβέρνηση.

Το υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι για τις επιθέσεις εναντίον των Τούρκων ανταρτών ευθύνονται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), η συροκουρδική πολιτοφυλακή που αποτελεί τη βασική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οργάνωσης που στηρίζεται από τις ΗΠΑ..

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία τα τελευταία χρόνια και έχει δεκάδες βάσεις στην περιοχή.

Οι τέσσερις στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. «Δίδεται επαρκής απάντηση στους τρομοκράτες, με ισχυρές επιθέσεις στους στόχους» πρόσθεσε το υπουργείο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σε προεκλογική ομιλία του ότι η Τουρκία «δεν θα είναι ποτέ ασφαλής όσο υπάρχει μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» στη βόρεια Συρία και το Ιράκ. «Ελπίζουμε, στην επόμενη θητεία μας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Δείτε επίσης