Κόσμος

ΗΠΑ: Μέσω Netflix βρέθηκε έξι χρόνια μετά! – Είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 9 ετών

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η προβολή της υπόθεσης στη σειρά Unsolved Mysteries

Αρπαγή ανηλίκου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έξι χρόνια κράτησε το μαρτύριο ενός μικρού κοριτσιού από το Ιλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο είχε απαχθεί από τη μητέρα του, και βρέθηκε χάρη στη σειρά του Netflix, Unsolved Mysteries.

Η αρπαγή και η υπόθεση στο Netflix

Όλα ξεκίνησαν στις 4 Ιουλίου 2017, όταν η 9χρονη τότε Κάιλα Ούνμπεχαουν είχε πάει για επίσκεψη στη μητέρα της, η οποία είχε δικαίωμα επίσκεψης αλλά όχι την πλήρη επιμέλεια της κόρης της. Την επόμενη ημέρα, ο πατέρας της ανήλικης, ο οποίος είχε την πλήρη επιμέλεια, πήγε να την παραλάβει από το σπίτι της στο Γουίτον του Ιλινόις, όπου και διαπίστωσε ότι η κόρη του και η μητέρα της αγνοούνταν.

Η υπόθεση προκάλεσε συναγερμό στις αρχές της Πολιτείας, καθώς δεν είχε βρεθεί το παραμικρό ίχνος τόσο από την ίδια όσο και από τη μητέρα του και ξεκίνησε άμεσα έρευνα αλλά, για χρόνια, δεν υπήρξαν νεότερα.

Όμως, παρά την εγκατάλειψη της υπόθεσης από τις αστυνομικές αρχές, η ιστορία της δεν ξεχάστηκε και παρουσιάστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς Unsolved Mysteries του Netflix, με τίτλο «Αρπαγή από γονέα», ενώ, τον περασμένο μήνα, το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) δημοσίευσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία για να δείξει πώς μπορεί να μοιάζει τώρα η Κάλια, που έχει κλείσει τα 15 της χρόνια.

Πώς εντοπίστηκε

Τελικά, η προβολή της υπόθεσης της εξαφάνισης της μικρής Κάιλα, έφερε αποτέλεσμα: Ένας επιχειρηματίας που είχε παρακολουθήσει τη σχετική σειρά, την είδε τυχαία 900 περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Ιλινόις στη Βόρεια Καρολίνα, οδηγώντας έτσι τις αρχές στον εντοπισμό του παιδιού. Όπως αναφέρει ο «Independent», ο άγνωστος ιδιοκτήτης καταστήματος στο Άσβιλ, εντόπισε την Κάιλα, ηλικίας πλέον 15 ετών, σε τοπικό εμπορικό κέντρο και την αναγνώρισε από την εκπομπή του Netflix.

Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, η οποία και έθεσε την ανήλικη υπό προστασία, ενώ η μητέρα της, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας, συνελήφθη και κρατείται με εγγύηση 250.000 δολαρίων, ενώ κατηγορήθηκε για αρπαγή παιδιού και είναι πιθανόν να της απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες.

Δείτε επίσης