Κόσμος

Ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου της Τίνα Τάρνερ

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη παγκοσμίως

τίνα τάρνερ, θάνατοσ, αίτια, ανακοίνωση, τραγουδίστρια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο θάνατος της θρυλικής τραγουδίστριας Τίνα Τάρνερ προήλθε από φυσικά αίτια, σύμφωνα με εκπροσώπους της.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η βασίλισσα του ροκ εν ρολ απεβίωσε από φυσικά αίτια, παρά τα χρόνια προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν. Η τραγουδίστρια είχε δώσει μάχη με τον καρκίνο του εντέρου, ενώ υπέφερε και από υψηλή αρτηριακή πίεση για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Δύο μήνες πριν από τον θάνατό της, η «βασίλισσα του rock 'n' roll» είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τη νεφρική ανεπάρκεια. «Τα νεφρά μου είναι θύματα του ότι δεν συνειδητοποίησα ότι η υψηλή αρτηριακή μου πίεση θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί με συμβατικά φάρμακα», ανέφερε στους ακολούθους της.

«Έβαλα τον εαυτό μου σε μεγάλο κίνδυνο αρνούμενη να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα ότι χρειάζομαι καθημερινή, διά βίου θεραπεία με φάρμακα. Για πάρα πολύ καιρό πίστευα ότι το σώμα μου είναι ανέγγιχτο και άφθαρτο προπύργιο», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή της στον Guardian, τον Απρίλιο, η Τίνα Τάρνερ αποκάλυψε πώς θα ήθελε να τη θυμούνται, τονίζοντας ότι δεν φοβάται τον θάνατο. «Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται;», ρώτησε το βρετανικό Μέσο. «Ως τη βασίλισσα του rock 'n' roll. Ως μια γυναίκα που έδειξε σε άλλες γυναίκες ότι είναι OK να παλεύουν για την επιτυχία με τους δικούς τους όρους».

Ερωτηθείσα τι τη φοβίζει, καθώς μεγαλώνει, απάντησε αφοπλιστικά: «Τίποτα. Αυτή είναι η περιπέτεια της ζωής και αγκαλιάζω και αποδέχομαι κάθε μέρα ό,τι φέρνει».

Πριν από τρία χρόνια, και πάλι στον Guardian, η Τίνα Τάρνερ είχε δηλώσει ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας, τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής της ενσάρκωναν το ιδανικό όραμά της για την ευτυχία. «Η αληθινή και διαρκής ευτυχία προέρχεται από την ύπαρξη ενός ακλόνητου, αισιόδοξου πνεύματος που μπορεί να λάμψει, ό,τι κι αν συμβεί. Αυτό έχω πετύχει και είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου να βοηθήσω και άλλους να γίνουν πραγματικά ευτυχισμένοι».

Δείτε επίσης