Κόσμος

Τουρκία: «Καθαρή» νίκη Ερντογάν δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Ωστόσω λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Τουρκία: «Καθαρή» νίκη Ερντογάν δίνουν οι δημοσκοπήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καθαρή νίκη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επανεκλογή του στον προεδρικό του θώκο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν νίκη του προέδρου Ερντογάν η ανησυχία των επενδυτών ότι θα συνεχίσει τις ανορθόδοξες πρακτικές του είναι έκδηλη. Ο Ενβέρ Ερκάν, οικονομολόγος της εταιρείας DINAMIK INVESTMENT, αναφέρει πως: «Εκτός από το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών, περισσότεροι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερα πλήγματα για τη λίρα στο μέλλον, επειδή και οι δύο οικονομικές πολιτικές που η Λαϊκή Συμμαχία, του κ. Ερντογάν, ή η Εθνική Συμμαχία του κ. Κιλιτσντάρογλου θα εφαρμόσουν πολλές προκλήσεις στον μετασχηματισμό της οικονομίας».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή προβάδισμα στον Ταγίπ Ερντογάν με 53,4 έναντι 46,6 που συγκεντρώνει ο Κιλιτσάρογλου

Ωστόσω λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν.

«Είναι συνεργάτης και προστάτης των τρομοκρατών και τον καλεί σε τηλεμαχία» δηλώνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξαπολύοντας τα πυρά του προς τον Ερντογάν καλώντας τον παράλληλα σε τηλεμαχία.

«Αν θέλει ο Θεός, αυτή την Κυριακή με την νίκη της υποψηφιότητας του Κόμματος Διαιοσύνης και Ανάπτυξης να ολοκληρώσουμε αυτή την δουλειά, και τη Δευτέρα να γιορτάσουμε την Άλωση όλοι μαζί» δήλωσε με τη σειρά του ο Ταγίπ Ερντογάν.

.Παράλληλα, επισημαίνει, πως οι περισσότεροι δεν στέκονται στην πιθανή νίκη Ερντογάν αλλά στην επόμενη μέρα για την τουρκική οικονομία.

Επιτόκιο 20% δίνουν οι τράπεζες για συνάλλαγμα

Την ίδια στιγμή η χώρα αντιμετωπίζει όπως φαίνεται τεράστιο έλλειμμα στο συνάλλαγμα. Χθες και σήμερα οι τράπεζες δίνουν επιτόκιο για συνάλλαγμα 17% στο ευρώ και 20% στο δολάριο.

Δείτε επίσης