Κόσμος

Υπόθεση Μαντλίν: «Ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ την σκότωσα, αλλά δεν το έκανα»

Στο φως οι επιστολές του Κρίστιαν Μπρούκνερ, που «δείχνουν» ενοχή και αλαζονεία

Υπόθεση Μαντλίν,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Κριστιάν Μπρούκνερ ο 45χρονος βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 16 χρόνια, που βρίσκεται στην φυλακή για υπόθεση βιασμού, επιχειρεί να πείσει τον κόσμο πως δεν είχε καμία ανάμιξη στην υπόθεση του μικρού κοριτσιού.

Την στιγμή που η αστυνομία αναζητούν εκ νέου στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν σε απομακρυσμένη λίμνη στην Πορτογαλία, ο 45χρονος βιαστής και κύριος ύποπτος της εξαφάνισης του κοριτσιού, προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι δεν είναι αυτός που σκότωσε το παιδί. Αυτό επιχειρεί να το κάνει με μια σειρά επιστολών που γράφει και τις δίνει στη δημοσιότητα.

Τι αναφέρουν οι επιστολές του Κρίστιαν Μπρούκνερ, βασικού υπόπτου της εξαφάνισης της Μαντλίν

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 45χρονος βασικός ύποπτος έχει γράψει μια σειρά από επιστολές ελπίζοντας να τραβήξει το φως της δημοσιότητας στην εκστρατεία του να απαλλαγεί από κάθε σχέση με την υπόθεση.

Ένα γράμμα, γραμμένο με μολύβι, εστάλη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των ερευνών αυτής της εβδομάδας και δείχνει ξεκάθαρα την εμμονή του να προσπαθεί να πείσει τις αρχές και το κοινό, μέσω των μέσων ενημέρωσης, ότι είναι αθώος και δεν έχει καμία εμπλοκή στην απαγωγή της Μαντλίν.

Υπόθεση Μαντλίν,

Τι λέει γραφολόγος για τον Μπρούκνερ: Υποφέρει από αισθήματα ενοχής

Η γραφολόγος Tracey Trussell, η οποία εξέτασε το τελευταίο γράμμα και άλλα που έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια, μίλησε στην Daily Mail και είπε ότι δείχνουν ότι ο Μπρούκνερ ήταν «παραπλανημένος» και ότι οι «φανταστικές απόψεις του είναι σταθερές, αμετάβλητες».

Είπε ότι τα γράμματά του υποδεικνύουν κάποιον που ήθελε να «διοικεί και να ελέγχει» και πρόσθεσε πως το «μακρά παρατεταμένο τελείωμα στο γράμμα S συμβολίζει ‘κάποιον που υποφέρει από αισθήματα ενοχής’».

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το σύμβολο παρατηρείται όταν ένας βίαιος θάνατος έχει συμβεί κοντά στον γράφοντα και προσπαθεί να το αποδεχτεί» τονίζει η γραφολόγος. «Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει η ανάγκη να τροφοδοτεί συνεχώς τον εγωισμό του και απώτερος στόχος του είναι να λάβει κάποιου είδους αναγνώριση», προσθέτει.

Σχεδόν καμαρώνει πως δε θα δικαστεί για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Σε μία επιστολή του Μαΐου, γράφει: «Δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε πώς είναι όταν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι ένας δολοφόνος παιδιών, ενώ δεν είσαι».

Φαίνεται σχεδόν να καμαρώνει γνωρίζοντας ότι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστή: «Μου είπαν πριν από πολύ καιρό ότι η εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση της Μάντι επειδή δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στοιχείο. Δεν θα γίνει ποτέ δίκη. Οι εισαγγελείς δεν λένε τίποτα στο κοινό γιατί πρέπει να δώσουν τους φακέλους στους δικηγόρους μου – και αυτοί περιέχουν πολύ υλικό που επιβεβαιώνει την αθωότητά μου».

Το κύριο θέμα σε όλες τις επιστολές του – όλες γραμμένες σε σχεδόν τέλεια αγγλικά – είναι πώς «διώκεται» από τους εισαγγελείς και παραπονιέται για ψυχολογική πίεση που του ασκείται κάνοντας λόγο για «βασανιστήρια». «Δεν είμαι σε θέση να πω την πραγματική μεταχείριση που δέχομαι, επειδή δεν έχω τις κατάλληλες λέξεις γι’ αυτό. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν κατόπιν εντολών της BKA (γερμανική εγκληματολογική αστυνομία)».

Μάλιστα δεν διστάζει να πει ότι άλλα άτομα στη θέση του θα είχαν κάνει ένα συμβιβασμό αλλά όχι εκείνος που… αντέχει.

Ο Μπρούκνερ τελειώνει την επιστολή του διαμαρτυρόμενος για άλλη μια φορά ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος και παραμένει ακλόνητα πεπεισμένος ότι τελικά ο χρόνος θα αποδείξει ότι είναι αθώος.

Κλείνοντας την τελευταία του επιστολή λέει προκλητικά: «Γράφω χωρίς αυτολύπηση και η αυτοπεποίθηση και ο αυτοέλεγχος μου δεν ήταν ποτέ σε υψηλότερο επίπεδο. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Ψηλά το κεφάλι! Έρχονται καλύτερες μέρες».

Οι ερευνητές που εξετάζουν τον Μπρούκνερ, ο οποίος εκτίει 7 χρόνια στη φυλακή για βιασμό, επιμένουν ωστόσο ότι έχουν «απτές αποδείξεις» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή – και πιστεύουν ότι αυτός τη σκότωσε.

Δείτε επίσης