Κόσμος

Κιλιτσντάρογλου: «Δεν άντεχα να είναι άδειο το ψυγείο του λαού»

«Ζήσαμε την πιο άδικη διαδικασία των τελευταίων χρόνων»

Κιλιτσντάρογλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ηττήθηκε σήμερα στον δεύτερο γύρο, από τον απερχόμενο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του, αφού τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχασε "στις πιο άδικες εκλογές εδώ και χρόνια" έναντι του Ερντογάν.

Ο Κιλιτσντάρογλου, οποίος έλαβε περίπου το 47,9% των ψήφων στον δεύτερο γύρο, είπε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν τη βούληση του λαού να αλλάξει μια αυταρχική κυβέρνηση.

«Είμαι βαθύτατα λυπημένος για τις δυσκολίες που περιμένουν τη χώρα», δήλωσε ο ηττημένος υποψήφιος και αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, μιλώντας από την έδρα του κόμματός του στην Άγκυρα, μετά τη νίκη του προέδρου Ερντογάν.

Πέσαμε στην κυριαρχία του ενός, του ολιγάρχη, είπε για τον νικητή Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας.

Στην παρέμβαση του ο ηγέτης της συμμαχίας της αντιπολίτευσης είπε ότι δεν μπορούσε να μένει άπραγος «όσο σας καταπατούσαν τα δικαιώματα». Πρόσθεσε ότι «δεν θα επέτρεπα να χρεώνεται ο εργαζόμενος και να δεινοπαθεί ο αγρότης».

«Δεν άντεχα να είναι άδειο το ψυγείο του λαού», είπε ενώ τόνισε ότι «Πάντα αγωνιζόμουν για το δίκαιο και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό».

Θέλω να ζητήσω από όλους -από τα παιδιά και την οικογένειά σας- και από τους εργαζόμενους τον δημοκρατικό αγώνα. Ζήσαμε την πιο αδική διαδικασία των τελευταίων ετών, πήγαμε στην κυριαρχία του ενός, του ολιγάρχη. Δεν θα θα δαμάσει τη βούλησή μας», είπε.

Επιπλέον ευχαρίστησε «όλους τους αγωνιστές, όσους υπερασπίστηκαν τις κάλπες, αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες των εκλογών».

Σε αυτές τις εκλογές, συνέχισε, «ο λαός εξέφρασε την βούληση να αλλάξει το αυταρχικό καθεστώς».

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, «συνεχίζει να αγωνίζεται σε κάθε μέτωπο μέχρι να έρθει η πραγματική δημοκρατία».

Δείτε επίσης