Κόσμος

Συμμορία με τα scooters: Δείτε σε βίντεο πώς αρπάζουν ποδήλατο στη μέση του δρόμου

Είναι η νέα μάστιγα που «σαρώνει» στη Μεγάλη Βρετανία

Συμμορία,  Scooters,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η συμμορία με τα scooters προχώρησε σε ένα νέο προκλητικό χτύπημα επιχειρώντας να κλέψει ένα ποδήλατο.

Τα μέλη της που έχουν.... αλώσει τους δρόμους σε Βρετανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς αρπάζουν πολύτιμα αντικείμενα από ανυποψίαστους οδηγούς, ακόμα και από σταθμευμένα ποδήλατα.

Αυτή τη φορά, λοιπόν στο στόχαστρο της σπείρας μπήκε ένα ποδήλατο που βρισκόταν σταθμευμένο και ασφαλισμένο με αλυσόδια σε πεζοδρόμιο, μπροστά ακριβώς από κατάστημα εστίασης στη Μεγάλη Βρετανία,.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους ληστές με τα scooters, οι οποίοι σταμάτησαν στο σημείο και ένας από αυτούς χρησιμοποίησε έναν τροχό ώστε να κόψει την αλυσίδα ασφαλείας και να αποσπάσει το ποδήλατο.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί όλη η προσπάθεια αρπαγής του ποδηλάτου, η οποία αποτρέπεται την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή από έναν περαστικό που τολμά να αντισταθεί στον επίδοξο ληστή.

Ενδεικτικό της προκλητικότητας της συμμορίας με τα scooters είναι ότι η απόπειρα κλοπής γίνεται υπό το φως του ήλιου και σε μια περιοχή που μόνο ερημική δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς.

Πίσω από τα μαύρα κράνη τους, τα μέλη της συμμορίας με τα scooters συνηθίζουν να χτυπούν ακόμα και σε πολυσύχναστες περιοχές, ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορούν εύκολα να διαφύγουν χάρη στην ευελιξία που προσφέρουν τα μικρού κυβισμού δίκυκλα.

Στο παρελθόν η συμμορία είχε χτυπήσει ακόμα και αυτοκίνητα εν κινήσει με σκοπό να αρπάξει πολύτιμα αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν αποτελεί αποκλειστικό «προνόμιο» των βρετανικών δρόμων, καθώς παρόμοια περιστατικά και έχουν σημειωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη μεγαλουπόλεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συχνότητα και η ένταση του φαινομένου, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την απάθεια που επέδειξαν οι περαστικοί που βρέθηκαν μπροστά στην απόπειρα κλοπής του ποδηλάτου, αφήνοντας έναν ηλικιωμένο άνδρα να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να χαλάσει τα σχέδια των επίδοξων ληστών.


Δείτε επίσης