Κόσμος

Τζο Μπάιντεν προς Ερντογάν: «Δεν νομίζω πως η Δύση είναι δίκαιη απέναντί σας»

Τι αποκαλύπτει η Hurriyet για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζο Μπάιντεν,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λεπτομέρειες από την τηλεφωνική συνομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποκαλύπτει η Hurriet.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της τουρκικής εφημερίδας στην Άγκυρα, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων στον Ερντογάν πως «δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι δίκαιη».

«Η συνομιλία του Μπάιντεν με τον Ερντογάν εξέπληξε ακόμη και την αντιπροσωπεία του Τούρκου προέδρου που βρισκόταν στην Άγκυρα. Ο Μπάιντεν είπε: 'Δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι δίκαιη'. Όταν ο Μπάιντεν το είπε αυτό, τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας κοίταξαν ο ένας τον άλλον. Τότε ο Μπάιντεν είπε: 'Θέλω να προωθήσω το θέμα των F-16, αλλά υπάρχει μια απαίτηση για τη Σουηδία στο Κογκρέσο'. Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν σχολίασε αυτό το θέμα» ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή η ανταποκρίτρια της Hürriyet.

Πούτιν και Ζελένσκι θα επισκεφτούν την Τουρκία

Σε άλλο σημείο, υπενθυμίζοντας τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η δημοσιογράφος δήλωσε πως: «Πολλοί ξένοι αρχηγοί κρατών έδωσαν πληροφορίες για την παρουσία τους στην τελετή του Σαββάτου. Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή και ειδική επίσκεψη στην Τουρκία. Μετά τον Πούτιν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι θα έρθει στην Τουρκία. Η πορεία του πολέμου και ο διάδρομος των σιτηρών θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του Πούτιν και του Ζελένσκι».

Δείτε επίσης