Κόσμος

Γαλλία: Ποιος είναι ο 24χρονος ήρωας με το σακίδιο που καταδίωξε τον δράστη

Δύο από τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν βαρύτατα από τον 32χρονο με το μαχαίρι και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Γαλλία, επίθεση στην Γαλλια,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα social media αποθέωσαν τον 24χρονο «ήρωα με το σακίδιο», που καταδίωξε για αρκετή ώρα τον 45χρονο Σύριο μετανάστη κατά την επίθεση σε παιδική χαρά στη Γαλλία το μεσημέρι της Πέμπτης 8/6.

Στο βίντεο της επίθεσης με μαχαίρι στο πάρκο της πόλης Annecy (Haute-Savoie) το πρωί της Πέμπτης, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες, ένας άνδρας τράβηξε την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου: ένας περαστικός με σακίδιο πεζοπορίας που καταδίωξε για αρκετή ώρα τον οπλισμένο με μαχαίρι δράστη, καταφέρνοντας να τον κρατήσει μακριά από την παιδική χαρά, όπου λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί σε παιδιά από 22 μηνών έως 3 ετών.

Τα παιδιά, όπως ανέφεραν Γάλλοι αξιωματούχοι στο BBC, νοσηλεύονται τώρα σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο, ενώ από τους δύο ενήλικες τραυματίες ο ένας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Παντρεμένος με Σουηδέζα ο δράστης της επίθεσης στην παιδική χαρά

Σιγά σιγά ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του δράστη της επίθεσης σε παιδιά σε παιδική χαρά στο Ανεσί της Γαλλίας, τα γαλλικά ΜΜΕ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι στους αστυνομικούς πως είναι παντρεμένος με γυναίκα από τη Σουηδία.

Το γαλλικό δίκτυο BFMTV εντόπισε τη γυναίκα, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν είναι πλέον μαζί, καθώς έχουν χωρίσει εδώ και οκτώ μήνες και ανέφερε ότι δεν γνωρίζει που είναι.

Η ίδια περιέγραψε το χαρακτήρα του ανθρώπου που σκόρπισε τον τρόμο στο Ανεσί, ο οποίος τραυμάτισε με μαχαίρι τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες, με τα δύο παιδιά και έναν ενήλικα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, τα στοιχεία της οποίας δεν ανακοινώθηκαν, είχαν χωρίσει με τον 32χρονο πριν από οκτώ μήνες κι αυτός έφυγε από τη Σουηδία πριν από τέσσερις μήνες χωρίς από τότε να νέα του.

Η ίδια πρόσθεσε πως ο δράστης κατάγεται από την πόλη Αλ Χασάκε της Συρίας, περιοχή που ως το 2011 φιλοξενούσε μία μεγάλη χριστιανική κοινότητα.

Οι δυό τους γνωρίστηκαν πριν από πέντε χρόνια (σ.σ. το 2018) στην Τουρκία, όπου σπούδαζαν εξ αποστάσεως Νοσηλευτική, και ο ίδιος την ακολούθησε στη συνέχεια στο Τρολχάταν της Σουηδίας, όπου έμεναν μαζί και εκεί βρήκε δουλειά και στέγη.

«Δεν ξέρω τι του συνέβη, αυτό που μου λέτε, είναι τρομερό. Όμως δεν έχω επαφή μαζί του, δεν ξέρω πού ζει, ούτε πώς πάει ψυχολογικά», είπε η πρώην σύζυγος, η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ μόλις άκουσε ότι ο Αμπνταλμασί Χ. είναι ο δράστης της επίθεσης. «Αυτός; (…) Θεέ μου, ήταν τόσο ευγενικός, δεν καταλαβαίνω. Οσο ήμασταν μαζί, φρόντιζε το παιδί μας», σχολίασε η Σουηδή πρώην σύζυγος

Ο «ήρωας με το σακίδιο»

Στις εικόνες διακρίνεται ο νεαρός άνδρας με το σακίδιο στην πλάτη και ένα δεύτερο μικρότερο στο χέρι να στέκεται απέναντι στον ηλικίας 31 ετών Σύρο αιτούντα άσυλο.

Ο νεαρός αποφεύγει ένα χτύπημα από τον δράστη χρησιμοποιώντας ως ασπίδα το μικρότερο σακίδιό του, προτού κυνηγήσει τον αντίπαλό του για να τον εμποδίσει να επιστρέψει στην παιδική χαρά.

Καθολικός φοιτητής που κάνει περιήγηση στους καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας ο «ήρωας με το σακίδιο»
Σε άλλο βίντεο που τράβηξαν περαστικοί ο νεαρός αφήνει κάτω το μεγαλύτερο σακίδιό του, κρατώντας το μικρό ως προστασία, για να μπορέσει να κυνηγήσει καλύτερα τον δράστη.

Δείτε επίσης