Κόσμος

Πούτιν: Η Wagner χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ρωσικό κράτος

Η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας θα εξοπλισθεί με βαρύ οπλισμό και άρματα

Πούτιν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η μισθοφορική οργάνωση Wagner χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ρωσικό κράτος , το οποίο δαπάνησε 86 δισεκατομμύρια ρουβλία ( 1 δισεκατομμύριο δολάρια) μεταξύ Μαΐου του 2022 και Μαΐου του 2023, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης του με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που ηγήθηκε στην σύντομης ανταρσίας το περασμένο Σάββατο, κέρδισε επίσης πολλά κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τομέα της εστίασης και του κέτερινγκ. Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι κέρδισε 80 δισεκατομμύρια ρούβλια από τις δραστηριότητές του αυτές.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν πόσα χρήματα δόθηκαν στην Wagner και τι δαπάνησε ο αρχηγός της.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε απευθυνόμενος σήμερα σε περίπου 2.500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας, της Εθνικής Φρουράς και στρατιωτικές μονάδες ότι ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις τάχθηκαν μαζί εναντίον της αποτυχημένης ανταρσίας των μισθοφόρων το Σάββατο.

Στην συγκέντρωση που έλαβε χώρα σε μα πλατεία στο συγκρότημα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν εμφανίσθηκε μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, την απόλυση του οποίου είχαν ζητήσει οι μαχητές της οργάνωσης Wagner κατά την διάρκεια της ανταρσίας και της προέλασής τους προς την Μόσχα.

Ο Πούτιν ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ρώσων πιλότων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της ανταρσίας.

Η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας θα παραλάβει άρματα και βαρύ οπλισμό

Η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας θα εξοπλισθεί με βαρύ οπλισμό και άρματα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον επικεφαλής της Βίκτορ Ζόλοτοφ, αφότου οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς έφθασαν πολύ κοντά στη σύγκρουση με τους βαριά εξοπλισμένους στασιαστές της Wagner για να υπερασπιστούν την Μόσχα.

Ο Ζόλοτοφ είπε επίσης ότι οι μισθοφόροι της Wagner οι οποίοι πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο μια μικρής διάρκειας ανταρσία, δεν θα ήταν σε θέση να καταλάβουν την Μόσχα αν είχαν φθάσει στην ρωσική πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Δείτε επίσης