Κόσμος

Συρία: Πέντε νεκροί και 26 τραυματίες στο ιερό της Σαγιέντα Ζεϊνάμπ

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που σημειώνεται στο ιερό από τις αρχές της εβδομάδας.

Συρία: Πέντε νεκροί και 26 τραυματίες στο ιερό της Σαγιέντα Ζεϊνάμπ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 26 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας έξω από το ιερό της Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, κοντά στη Δαμασκό στη Συρία, ανακοίνωσε η συριακή κυβέρνηση.

Η βόμβα φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο. Η συριακή τηλεόραση έδειξε πλάνα στα οποία διακρίνεται το μπροστινό μέρος ενός καμένου αυτοκινήτου.

Ένας κάτοικος της περιοχής είπε ότι άκουσε μια ισχυρή έκρηξη γύρω στις 5.30 το απόγευμα και στη συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που σημειώνεται στο ιερό από τις αρχές της εβδομάδας. Την Τρίτη δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από άλλη έκρηξη. Την περίοδο αυτή εκατοντάδες σιίτες μουσουλμάνοι συρρέουν στο ιερό με την ευκαιρία της γιορτής της Ασούρα. Η Σαγιέντα Ζεϊνάμπ ήταν εγγονή του προφήτη Μωάμεθ και τιμάται από τους σιίτες με προσκύνημα στο ιερό της.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή βομβιστική επίθεση. Στο παρελθόν το Ισλαμικό Κράτος είχε εξαπολύσει επιθέσεις στο ιερό και σε μία από αυτές, το 2017, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Δείτε επίσης