Κόσμος

Κύπρος-προκλήσεις Τσελίκ: «Ανθρωπιστικό σκοπό» έχουν τα έργα στα κατεχόμενα

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ μεταφέρει με ανάρτησή του την επίσημη θέση της Τουρκίας για την επίθεση Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ

Ομέρ Τσελίκ, Κύπρος, Κατεχόμενα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, προκαλεί με ανάρτησή του στην οποία κάνει λόγο για «ανθρωπιστικό σκοπό» των έργων στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Με την ανάρτησή του ο Ομέρ Τσελίκ ,μεταφέρει την επίσημη θέση της Άγκυρας για την κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα. Εκεί που έγιναν επεισόδια χθες, Παρασκευή, με Τουρκοκύπριους να επιτίθενται σε άνδρες της δύναμης ου ΟΗΕ.

Στην ανάρτησή του ο γράφει ο Τσελίκ: «Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Αντίθετα, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.

Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Ο Τσελίκ μιλάει για την κυβέρνηση της Κύπρου ως «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».

Την ίδια ώρα, προκλητικά είναι τα όσα είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς στο CNN Turk για τα γεγονότα στην Πράσινη Γραμμή.

Δείτε επίσης