Κόσμος

Στους κυανόκρανους του ΟΗΕ ρίχνει την ευθύνη για τα επεισόδια ο Ερντογάν

Τα επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής κοντά στην Πύλα, εντός της Νεκρής Ζώνης που χωρίζει το ελεύθερο από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Στους κυανόκρανους του ΟΗΕ ρίχνει την ευθύνη για τα επεισόδια ο Ερντογάν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία για την Κύπρο με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί της Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) για το επεισόδιο της Παρασκευής στη Νεκρή Ζώνη, κοντά στην Πύλα.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την παρέμβαση κυανόκρανων στην περιοχή. «Με την παρέμβασή τους εναντίον χωρικών και τις ανάρμοστες δηλώσεις τους, οι κυανόκρανοι υπονόμευσαν την αμεροληψία τους και την ήδη πληγωμένη φήμη τους», υποστήριξε ο Ερντογάν. Χαρακτήρισε επίσης «παράνομη και απάνθρωπη» την παρέμβαση κυανόκρανων που προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση Τουρκοκυπρίων στην περιοχή.

Τα επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής κοντά στην Πύλα, εντός της Νεκρής Ζώνης που χωρίζει το ελεύθερο από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ήταν ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι τέσσερις κυανόκρανοι τραυματίστηκαν και τα οχήματά τους υπέστησαν ζημιές, καθώς προσπαθούσαν να εμποδίσουν «μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες» κοντά στην Πύλα.

«Η κατάσταση είναι ήρεμη σήμερα μετά τις επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας», δήλωσε σήμερα ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει το θέμα.

Δείτε επίσης