Κόσμος

Πούτιν: «Η Ρωσία θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Δύση στο Ντονμπάς»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξαπέλυσε επίθεση στη Δύση από τη σύνοδο των BRICS

Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη σύνοδο των BRICS, που διεξάγεται στη Νότια Αφρική.

Ο Ρώσος πρόεδρος, συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η η χώρα του επιθυμεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον οποίο, όπως υποστήριξε ο ίδιος, «εξαπέλυσαν η Δύση και οι δορυφόροι της».

για να δικαιολογήσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και έπλεξε το εγκώμιο για τον ρόλο της ομάδας ως μία εξισορρόπηση την παγκόσμια

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος εξαπολύσει τα πυρά του με αποδέκτη τη Δύση, σε μί8α προσπάθεια να δικαιολογήσει τη ρωσική εισβολή. .

Ο Πούτιν απηύθυνε μήνυμα μέσω βιντεοσύνδεσης στη σύνοδο που διεξάγεται ως αύριο, Πέμπτη, στο Γιοχάνεσμπουργκ και επεσήμανε ότι το 2024, όταν η Μόσχα θα αναλάβει την προεδρία της ομάδας — στην οποία συμμετέχουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική –, θα εργαστεί για την ενίσχυση του ρόλου των BRICS στον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος «κάποιες χώρες προωθούν την αποικιοκρατία» και «προκαλούν μία φρικτή κρίση στην Ουκρανία».

«Η Ρωσία αποφάσισε να στηρίξει τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τον πολιτισμό τους, τις παραδόσεις τους, τη γλώσσα τους και το μέλλον τους. Οι ενέργειές μας στην Ουκρανία υπαγορεύονται από ένα μόνο πράγμα – να βάλουμε τέλος στον πόλεμο που εξαπέλυσαν η Δύση και οι δορυφόροι της στην Ουκρανία εναντίον των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία)», είπε αρχικά ο Πούτιν σύμφωνα με το BBC.

«Θέλω να σημειώσω ότι ήταν η επιθυμία τους να διατηρήσουν την ηγεμονία στον κόσμο, η επιθυμία κάποιων χωρών να διατηρήσουν την ηγεμονία στον κόσμο που οδήγησε στη σοβαρή κρίση στην Ουκρανία», προσέθεσε.

Προτεραιότητα των BRICS είναι να καθιερωθούν νέοι, βιώσιμοι και ασφαλείς διάδρομοι ασφαλείας
Αφού κατηγόρησε τη Δύση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούιν, ανέφερε πως προτεραιότητα των BRICS είναι να καθιερωθούν νέοι, βιώσιμοι και ασφαλείς διάδρομοι ασφαλείας όπως «ο βορειος-νότιος», ο οποίος σκοπεύει να συνδέσει τα ρωσικά λιμάνια με θαλάσσιους τερματικούς σταθμούς στον Κόλπο και στον Ινδικό Ωκεανό.

Επίσης, έκανε λόγο για «στήριξη της συνεργασίας στους τομείς της επιστήμης και της καινοτομίας, της υγείας, της παιδείας, στην ανάπτυξη γενικά ανθρωπιστικών δεσμών, καθώς και στην πολιτισμική διαφορετικότητα».

Εξάλλου προανήγγειλε τη διεξαγωγή της επόμενης συνόδου των BRICS τον Οκτώβριο του 2024 στην πόλη Καζάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, εναντίον του οποίου έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δεν μετέβη στη Νότια Αφρική και η Ρωσία εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Δείτε επίσης