Κόσμος

Γαλλία: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Μαρίας που πέθανε από αλλαντίαση

Προκλήθηκε από την δηλητηρίαση βοτουλικού οξέος – Αναμένονται και οι τοξικολογικές

Αλλαντίαση, Μπορντό, Γαλλία,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ασφυξία που προκλήθηκε από δηλητηρίαση από το βοτουλικό οξύ που υπήρχε στις χαλασμένες σαρδέλες, και προκάλεσε την αλλαντίαση, αποδίδεται ο θάνατος της 32χρονης Μαρίας Γρυπιώτη, την περασμένη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Μπορντό της Γαλλίας.

Η νεκροψία νεκροτομή που έγινε στο άψυχο σώμα της Ελληνίδας που έσβησε από αλλαντίαση πριν από επτά ημέρες, έδειξε ότι η άτυχη γυναίκα που κατανάλωσε σαρδέλες σε πεντάστερο εστιατόριο στο Μπορντό της Γαλλίας, υπέστη δηλητηρίαση που της προκάλεσε ασφυξία…

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του BFMTV επικαλούμενο στοιχεία από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της πόλης Μπορντό παρότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιατροδικαστική έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας ήταν η ασφυξία, πιθανώς λόγω δηλητηρίασης από βοτουλικό οξύ.

Ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ενδέχεται να επιβεβαιώσουν τα αίτια του θανάτου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εισαγγελική παρέμβαση

Με αφορμή την τραγωδία αυτή, η εισαγγελία του Μπορντό αποφάσισε την Παρασκευή να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες της ακούσιας σωματικής βλάβης, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διάθεσης στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και της πώλησης αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αρμόδιας περιφερειακής υγειονομικής υπηρεσίας, 25 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.

Ανάμεσα στους νοσηλευθέντες και ο σύζυγος της 32χρονης Ελληνίδας Μαρίας Γρυπιώτη, ο οποίος πριν μερικές ημέρες βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή και παρακολουθείται από τους γιατρούς στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η 32χρονη Μαρία, που πήγε να φάει με τον σύζυγο της και φίλους της στο πεντάστερο εστιατόριο στο Μπορντό, εμφάνισε συμπτώματα τρεις ημέρες προτού πεθάνει.

Είχε απευθυνθεί δύο φορές στο νοσοκομείο με τους γιατρούς δυστυχώς να μην διαγιγνώσκουν την αλλαντίαση και να της λένε ότι είχε αμυγδαλίτιδα.

Δείτε επίσης