Κόσμος

Λιβύη: «Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν», είπε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», αποκάλυψε ο ίδιος

Λιβύη: «Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν», είπε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τροχαίο στη Λιβύη: Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη μίλησε το πρωί της Τρίτης (19/09) στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη με την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, που κόστισε τη ζωή και στα δύο παιδιά του, όπως και σε άλλα 3 άτομα, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται, πως οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει μία πρώτη εικόνα για το τροχαίο, ωστόσο όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες των λιβυκών Αρχών, θα απαντηθούν περισσότερα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε η ελληνική αποστολή αλλά και για το δυστύχημα, ανέφερε τα εξής:

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη. Και οι 5 βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση…»

«Τα παιδιά μου ήταν 33 και 34 ετών αντίστοιχα… Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς», τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, καταλήγοντας.

Δείτε επίσης