Φωτιές στην Σικελία: Δύο νεκροί -Εκκενώθηκε ξενοδοχείο με 700 τουρίστες
Παρανάλωμα του πυρός χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους στην Σικελία της Ιταλίας, που μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία αλλά και τις κατοικίες τους για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.
Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 42 ετών που σκοτώθηκε, προσπαθώντας να σώσει τα άλογά της στην Τσεφαλού, στα ανατολικά του Παλέρμο. Μαζί της βρίσκονταν ο πατέρας της και οι αδελφοί της, όμως πιθανότατα αποπροσανατολίστηκε λόγω της ζέστης και του καπνού και έπεσε σε μια χαράδρα.
Σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο Ansa ένας 68χρονος άνδρας πέθανε προσπαθώντας να φύγει από το σπίτι του που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, στο Μπαλεστράτε, στα δυτικά του Παλέρμο.
Περίπου 700 πελάτες του ξενοδοχείου «Costa Verde», κοντά στην Τσεφαλού, απομακρύνθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (22.09.2023) και μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας σε ένα τοπικό γήπεδο. Μπόρεσαν όμως να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους γύρω στις 2 το πρωί του Σαββάτου (23.09.2023), αφού εξέλιπε ο κίνδυνος.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχές από το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου και για πολλές ημέρες στην περιοχή, κάτι που θα βοηθήσει το έργο των πυροσβεστών στη βόρεια Σικελία.