Ιταλία: Περήφανη για την δημόσια οικονομία δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι
Ο απολογισμός της πρωθυπουργού έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της

Περήφανη για την δημόσια οικονομία της χώρας της και την στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.
Η Τζόρτζια Μελόνι κάνοντας τον απολογισμό του ενός έτους στα ηνία της χώρας της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Rai, αναφέρθηκε στην οικονομία αλλά και στο μεταναστευτικό.
«Μπορώ να πω ότι μετά από έναν χρόνο η Ιταλία είναι πιο αξιόπιστη, πιο σταθερή και η άποψή της υπολογίζεται περισσότερο. Πρόκειται μόνον για την αρχή της δουλειάς μας, η οποία θα πρέπει να κριθεί όμως μετά το τέλος της πενταετίας μας», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Με αναφορά στην κατάργηση του «κοινωνικού εισοδήματος», η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «όποιος δεν μπορεί να εργαστεί συνεχίζει να στηρίζεται από το κράτος, ενώ όποιος μπορεί να δουλέψει είναι σωστό να απασχολείται και να καταρτίζεται επαγγελματικά».
Περίμενα καλύτερα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό
Σε ερώτηση τι είναι αυτό που την ικανοποιεί περισσότερο και σε τι δεν πέτυχε όσα περίμενε, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας» απάντησε:
«Είμαι περήφανη για τη δημόσια οικονομία. Για μια Ιταλία η οποία αναπτύσσεται περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για το ρεκόρ απασχολούμενων, για το ρεκόρ των μόνιμων θέσεων εργασίας και για το ότι χρησιμοποιήσαμε τους πόρους που είχαμε με στόχο να στηρίξουμε όποιον οικονομικά ήταν σε δύσκολη θέση και τους πολίτες με μέσα και χαμηλά εισοδήματα. Κάναμε παρεμβάσεις και προς τις τράπεζες. Περίμενα καλύτερα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό. Δουλέψαμε πάρα πολύ, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Είναι πολύπλοκη υπόθεση, είμαι βέβαιη ότι θα την λύσουμε, αλλά το θέμα αυτό χρειάζεται νέες προσπάθειες, με μια "δεύτερη φάση"» δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.
Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, υπογράμμισε ότι σε ορίζοντα πενταετίας στοχεύει να εργαστεί για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, την αλλαγή του Συντάγματος, του δικαστικού συστήματος και «για να γίνει πράξη η μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την αξιοκρατία, κυρίως στον τομέα της παιδείας».