Κόσμος

Νέα Υόρκη: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πλημμύρας– Δείτε βίντεο

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες σε όλη την περιοχή.

Νέα Υόρκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μπλακ άουτ στη Νέα Υόρκη προκάλεσε η κακοκαιρία καθώς διακόπηκαν οι μετακινήσεις και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα και σπίτια.

Ολόκληρες γραμμές του μετρό έκλεισαν, μεγάλοι οδικοί άξονες μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ τα παιδιά οδηγήθηκαν στους πάνω ορόφους των πλημμυρισμένων σχολείων.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ προειδοποίησε όσους ζουν σε υπόγεια να προετοιμαστούν για τα χειρότερα. Ταυτόχρονα, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην υποτιμήσουν την καταιγίδα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο.


Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι κάτοικοι λάμβαναν ειδοποιήσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα από την μετεωρολογική υπηρεσία, που τους προειδοποιούσε για επικείμενες πλημμύρες, με την προειδοποίηση να παραμένει σε ισχύ μέχρι το βράδυ. Επίσης, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην οδηγούν παρότι η καταιγίδα βρισκόταν σε ύφεση.

Όλη την ημέρα, σε πολλούς σταθμούς του μετρό δημιουργήθηκαν καταρράκτες με νερό, με τα δρομολόγια να διακόπτονται ακόμη και σε μεγάλους κόμβους όπως το Barclays Center.

Ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών δήλωσε ότι η Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της ημέρας δέχθηκε όση βροχή συνήθως δέχεται σε διάστημα τριών μηνών, ενώ, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ο ποταμός Μπρονξ είχε φτάσει τα 4,9 πόδια και κινδύνευε να ξεχειλίσει στις όχθες του.

Δείτε επίσης