Κόσμος

ΗΠΑ: Η Ντόροθι, 104 ετών, κάνει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο - Δείτε βίντεο

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», είπε η ίδια, ελπίζοντας να πιστοποιηθεί ως το γηραιότερο άτομο που έκανε ποτέ ελεύθερη πτώση

ΗΠΑ, Ελεύθερη Πτώση με Αλεξίπτωτο, Βίντεο,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ντόροθι Χόφνερ μία γυναίκα ηλικίας 104 ετών από το Σικάγο των ΗΠΑ λπίζει να πιστοποιηθεί ως το γηραιότερο άτομο που έχει κάνει ποτέ ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, ενώ ΄το επόμενο διάστημασκέφτεται να κάνει μία βόλτα με αερόστατο.

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», είπε στο πλήθος που την επευφημούσε, λίγα λεπτά αφότου ακούμπησε το έδαφος έχοντας πραγματοποιήσει άλμα tandem στα 13.500 πόδια.

Η Ντόροθι πραγματοποίησε το άλμα την περασμένη Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στο Skydive Chicago στην Οτάβα, περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σικάγο, σύμφωνα με τον την Chicago Taribune.

Δείτε το βίντεο

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο άνθρωπο που πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο κατέκτησε τον Μάιο του 2022 η 103χρονη Λινέα Ινγεκράρντ Λάρσον από τη Σουηδία. Και τώρα το Skydive Chicago επιχειρεί να πιστοποιήσει την πτώση της Χόφνερ ως νέο ρεκόρ Γκίνες.

Αυτή ήταν η δεύτερη ελεύθερη πτώση για τη Χόφνερ. Πραγματοποίησε την πρώτη όταν ήταν 100 ετών, σύμφωνα με τη Guardian.

Φίλοι έσπευσαν να της πουν τα συγχαρητήριά τους. Όταν τη ρώτησαν πώς ένιωσε που επέστρεψε στο έδαφος είπε: «Ήταν υπέροχα εκεί πάνω. Το όλο πράγμα ήταν απολαυστικό, υπέροχο, δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο».

Μετά το άλμα της, το μυαλό της Χόφνερ στράφηκε στο μέλλον και σε άλλες προκλήσεις.

Η γυναίκα από το Σικάγο, που θα κλείσει τα 105 της χρόνια τον Δεκέμβριο, είπε ότι ίσως κάνει μια βόλτα με αερόστατο το επόμενο διάστημα.

Δείτε επίσης