Κόσμος

Ισραήλ-αεροπορικές επιδρομές: Χτυπήθηκαν 800 στόχοι της Χαμάς στη Γάζα

Νέα αντίποινα από το Ισραήλ - «Είμαστε σε πόλεμο» έχει δηλώσει ο Νετανιάχου

Ισραήλ, Πόλεμος στο Ισραήλ, Γάζα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Ισραήλ σε μία νέα κίνηση αντιποίνων έπληξε εκατοντάδες στόχους της Χαμάς στη Γάζα. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, περίπου 800 στόχοι της οργάνωσης έχουν χτυπηθεί σε αεροπορικές επιδρομές.

Την ίδια στιγμή, όπως έχει γίνει γνωστό από την ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς, ενώ έχουν συλληφθεί δεκάδες άλλοι.

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων πλήττουν στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων έπληξαν στόχους της Χαμάς κοντά στον συνοριακό φράχτη της Γάζας στο Beit Hanun.

Η Χαμάς υποστήριξε ότι οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ της έστειλαν πρόσθετες δυνάμεις στο ισραηλινό έδαφος την Κυριακή, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να απομακρύνουν τους τρομοκράτες από πολλές ισραηλινές πόλεις και βάσεις, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Παράλληλα, σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις αναφέρθηκαν στις πόλεις Magen, Kfar Aza, Kissufim και Kibbutz Be'eri, με τη Χαμάς να ισχυρίζεται ότι κατάφερε να καταλάβει και πάλι τη βάση των ισραηλινών δυνάμεων στο Kissufim.

Νωρίτερα το πρωί, αναφέρθηκαν συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Yated, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εξολοθρεύουν τα μέλη της Χαμάς.

Επιπλέον, οι ισραηλινές δυνάμεις τόνισαν ότι απέτρεψαν την προσπάθεια μαχητών της Χαμάς να διεισδύσουν στο Ισραήλ μέσω της παραλίας Zikim.

Δείτε επίσης