Κόσμος

Οι Ισραηλινοί έχουν ήδη εισβάλει στη Γάζα – Τοπικές επιχειρήσεις για εντοπισμό ομήρων και εξουδετέρωση στόχων

Τοπικές έφοδοι και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που ψάχνουν για ομήρους και απαχθέντες

Οι Ισραηλινοί έχουν ήδη εισβάλει στη Γάζα – Τοπικές επιχειρήσεις για εντοπισμό ομήρων και εξουδετέρωση στόχων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν ήδη στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (13/10) ο στρατός, πριν από την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα.

«Τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν τοπικής κλίμακας επιδρομές εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας» αναζητώντας «τρομοκράτες» που εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ και «εξοπλισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτήν.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, καταβλήθηκαν επίσης προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων που αγνοούνται.

Ο στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι στη Γάζα κρατούνται τουλάχιστον 120 «αιχμάλωτοι».

Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν μονάδες του πεζικού και άρματα.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε επίσης ότι σημαντικός αριθμός αμάχων στη Γάζα άρχισε να μετακινείται προς τα νότια «για να σωθεί».

Εξάλλου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια στο Ισραήλ από τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα, καθώς οι πολίτες υπακούουν στις εντολές και σπεύδουν στα καταφύγια όταν σημαίνει ο συναγερμός.

Δείτε παρακάτω LIVE εικόνα από τη Λωρίδα της Γάζας:

Συγκλονιστικό βίντεο με τις «μάχες» Ισραηλινών-Χαμάς στη Γάζα

Την ίδια στιγμή, άλλωστε, ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από επιχείρηση επίλεκτης μονάδας του στη Γάζα, η οποία κατάφερε να απελευθερώσει 250 ομήρους από φυλάκιο της Χαμάς.

Ειδικότερα, πρόκειται για βίντεο, που τραβήχτηκε από τις κάμερες των στρατιωτών, στο οποίο φαίνεται η επιχείρηση της μονάδας Flotilla 13 του Ισραηλινού στρατού να εισβάλει στο φυλάκιο της Χαμάς και να εξουδετερώνει τους τρομοκράτες που το κρατούσαν.

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, το φυλάκιο ήταν πρώην ισραηλινό σημείο ελέγχου που είχε καταληφθεί από τη Χαμάς.

Οι τρομοκράτες κρατούσαν τους ομήρους που είχαν πιάσει μετά την επίθεση του Σαββάτου στη Γάζα.

Η επιχείρηση της Flotilla 13 ήταν επιτυχής και οι όμηροι απελευθερώθηκαν χωρίς να υπάρξουν απώλειες μεταξύ των Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε 60 τρομοκράτες και συνέλαβε 26, ανάμεσά τους και τον Μοχάμεντ Αμπού Αλί, αναπληρωτή διοικητή της νότιας ναυτικής μεραρχίας της Χαμάς.

Δείτε επίσης