Κόσμος

Ισραήλ: Βίντεο από το κιμπούτς Μπεερί έναν μήνα μετά την επίθεση της Χαμάς

Εικόνες καταστροφής - «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα επιστρέψουν»

Ισραήλ, Χαμάς, πόλεμος, επίθεση, Λωρίδα της Γάζας, κιμπούτς, Μπεέρι, θύματα, νεκροί, όμηροι, οικογένεια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες εικόνες από το κιμπούτς του Μπεέρι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και καταγράφουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι μαχητές της Χαμάς την ημέρα που εξαπέλυσαν την επίθεση στο ισραηλινό έδαφος.

Η ανταποκρίτρια του BBC μεταφέρει τις εικόνες ισοπέδωσης. «Στο σπίτι όπου επτά μέλη της οικογένειας του Gilad Korngold πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς, είναι δύσκολο να βρει κανείς οποιοδήποτε σημάδι ή ίχνος οικογενειακής ζωής. Τα πυρά πολυβόλων έχουν ανοίξει τρύπες στους τοίχους, τα δωμάτια έχουν καταρρεύσει από τη φωτιά, οι σφαίρες έχουν διαλύσει τις μεταλλικές πόρτες» αναφέρει το ρεπορτάζ του βρετανικού Μέσου.

«Κοιτάξτε αυτό!» φωνάζει ο Gilad, συγκρατώντας τα δάκρυά του, καθώς μπαίνουμε μέσα. «Πόσο μας μισούν».

«Η πόρτα του καταφυγίου άντεξε στις σφαίρες, αλλά τα ατσάλινα παντζούρια έξω από αυτό άνοιξαν και η οικογένειά του τελικά απήχθη από τη Χαμάς. Ανάμεσα στους ομήρους είναι ο γιος του, η νύφη του , ο 8χρονος εγγονός του και η 3χρονη εγγονή του» σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

«Θα χρειαστούν γενιές και γενιές για να ξαναχτίσουν το κιμπούτς, αν χτίσουν καινούργιο», είπε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα επιστρέψουν».

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές αρχές δημοσίευσαν φωτογραφίες που απεικονίζουν - όπως υποστηρίζουν - ό,τι απέμεινε από τα δολοφονημένα παιδιά στο κιμπούτς.

«Αυτό είναι το μόνο που έχει απομείνει από τα δολοφονημένα παιδιά του Be'eri. Βασανίστηκαν, διαμελίστηκαν και στη συνέχεια κάηκαν μέχρι θανάτου από τρομοκράτες της Χαμάς. Αρχαιολόγοι χρειάστηκε να ερευνήσουν τα ερείπια για να βρουν τα δόντια τους. Αυτή είναι η Χαμάς», αναφέρει.

Νέο ισραηλινό πλήγμα κατά του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια

Από την πλευρά της η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε εκ νέου σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αρκετές δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, Τρίτη.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, δήλωσε ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός «σκότωσε ολόκληρες οικογένειες».

Παρότι κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή δεν είναι δυνατός επί του παρόντος, το πλήγμα προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον καταυλισμό όπου αρκετά κτίρια καταστράφηκαν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δείτε επίσης