Κόσμος

Γάζα: Οι IDF ανακοίνωσαν ότι βρήκαν όμηρο νεκρή κοντά στον Αλ Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει δώσει λεπτομέρειες ούτε για την αιτία θανάτου της γυναίκας ούτε και για το πότε σκοτώθηκε

 IDF, Όμηρος, Νεκρή, Αλ Σίφα, Γάζα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε μια όμηρο νεκρή έξω από ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα.

Οι IDF, ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι ανέσυραν από ένα κτήριο που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο Al Shifa, τη σορό της 65χρονης Yehudit Weiss, η οποία είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από στρατιώτες του 603ου τάγματος της 7ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας.

Στο ίδιο κτήριο, σύμφωνα με τους IDF, εντοπίστηκε στρατιωτικός εξοπλισμός της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων τουφεκιών εφόδου και RPGs.

Το άψυχο σώμα της 65χρονης μεταφέρθηκε στο Ισραήλ για αναγνώριση ενώ ήδη έχει ενημερωθεί η οικογένειά της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι IDF δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες ούτε για την αιτία θανάτου της γυναίκας ούτε και για το πότε σκοτώθηκε.

Η Weiss, μητέρα πέντε παιδιών, απήχθη από το Kibbutz Be'eri στις 7 Οκτωβρίου. Ο σύζυγός της, Shmulik Weiss, βρέθηκε δολοφονημένος στο δωμάτιο ασφαλείας του σπιτιού τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα λίγο πριν απαχθεί υποβαλόταν σε θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

«Οι IDF στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. «Η εθνική αποστολή... είναι ο εντοπισμός των αγνοουμένων και η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Οι IDF επιχειρούν παράλληλα και σε πλήρη συντονισμό με τους αρμόδιους εθνικούς θεσμούς και τους θεσμούς ασφαλείας, προκειμένου να επιτελέσουν αυτά τα καθήκοντα. Δεν θα σταματήσουμε την αποστολή μέχρι να ολοκληρωθεί», καταλήγουν οι IDF.

Δείτε επίσης