Κόσμος

Γάζα: Πάνω από 12.000 οι νεκροί, ανάμεσά τους και 5.000 παιδιά

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις αναφορές της τοπικής κυβέρνησης

Γάζα, Ισραήλ, Νεκροί, Παιδιά,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τουλάχιστον 12.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών 5000 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς θύλακα.

«24 θάνατοι στο νοσοκομείο Αλ Σίφα σε ένα μόνο 48ωρο εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος» ισχυρίζεται η Χαμάς

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς Άσραφ αλ Κίντρα είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «24 ασθενείς» πέθαναν «τις τελευταίες 48 ώρες» στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, στο οποίο η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και όπου ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε έφοδο πριν από τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς αυτοί πέθαναν, «διότι ιατρικά μηχανήματα ζωτικής σημασίας σταμάτησαν να λειτουργούν εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος» στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Δείτε βίντεο του Ισραηλινού στρατού από της επιχειρήσεις γύρω από το νοσοκομείο

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γάζα δεν διαθέτει πλέον καθόλου καύσιμα για την τροφοδότηση των γεννητριών τους.

Ο Κίντρα πρόσθεσε πως από χθες, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τρία κτίρια στη δυτική πλευρά του συγκροτήματος: το κυλικείο του νοσοκομείου, το κτίριο υπηρεσιών συντήρησης και το τμήμα ανθρωπίνων πόρων.

Δείτε επίσης