Κόσμος

Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη λέει το 66% σε δημοσκόπηση

Ακόμη και εντός του κόμματος που ηγείται το 59% χαρακτηρίζει αρνητικά τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού

Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη λέει το 66% σε δημοσκόπηση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δυσαρεστημένοι παρουσιάζονται οι Βρετανοί πολίτες την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η YouGov στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά δυσμενές για το Βρετανό πρωθυπουργό, μετά τις αντιδράσεις κυρίως στο εσωτερικό της χώρας του αλλά και από διεθνή ΜΜΕ (Bloomberg, Times, Politico κ.ά.) και ενώ ακόμη και Βρετανοί στέλνουν email στον Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας συγγνώμη για την απρεπή στάση του ομολόγου του, η δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει την αρνητική εικόνα του Σούνακ.

Η ερώτηση της δημοσκόπησης στους Βρετανούς πολίτες διατυπώνεται ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;».

Στην ερώτηση, το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος.

βρετανια, δημοσκοπηση

Αναφορικά με τα ποσοστά ανά κόμμα, και οι Συντηρητικοί, όπου επικεφαλής είναι ο Σούνακ, έχουν απαντήσει σε ποσοστό 59% ότι επρόκειτο για λανθασμένη απόφαση (το 21% των Συντηρητικών θεωρεί ότι ήταν σωστή).

Σε άλλη δημοσκόπηση, επίσης σημερινή, ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 50%) πιστεύει ότι την απόφαση για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα πρέπει να πάρει το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται, έναντι 22% που προτιμά να λάβει την απόφαση η κυβέρνηση της Βρετανίας.

βρετανια, δημοσκοπηση


Επίσης, ένας στους δύο Βρετανούς (ποσοστό 49%) θεωρούν ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, έναντι μόλις 15% που θέλει να παραμείνουν στη Βρετανία. Ένα 26% δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές, ενώ 10% απαντά «δεν γνωρίζω».

βρετανια, δημοσκοπηση

Δείτε επίσης