Κόσμος

Haaretz: Πληροφορίες για νέα διήμερη επέκταση της εκεχειρίας στη Γάζα

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ θα ισχύσουν οι αρχικοί όροι της συμφωνίας Ισραήλ και Χαμάς

Ισραήλ, Χαμάς, Λωρίδα της Γάζας, πόλεμος, Παλαιστίνη, επίθεση, εκεχειρία, κατάπαυση πυρός, απελευθέρωση ομήρων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε μία διήμερη επέκταση της εκεχειρίας φαίνεται ότι συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με δηλώσεις αιγυπτιακών πηγών ασφαλείας στην εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed και τις οποίες μεταδίδει η ισραηλινή Haaretz.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα επέκταση της συμφωνίας Ισραήλ και Χαμάς θα ισχύσει για ακόμη 2 ημέρες με τους αρχικούς όρους, δηλαδή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους αλλά και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αξιωματούχοι από το Ισραήλ έχουν επιβεβαιώσει μόνο ότι υπάρχει πρόταση για επέκταση δύο ημερών της εκεχειρίας, ωστόσο δεν έκαναν λόγο ότι όντως συμφώνησαν με τη Χαμάς και αρκέστηκαν να πουν ότι «την εξετάζουν».

Η Χαμάς απελευθέρωσε κι άλλους ομήρους

Η Χαμάς πραγματοποίησε νέα απελευθέρωση ομήρων, τους οποίους παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό, που θα τους μεταφέρει από την Γάζα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για την 5η ομάδα ομήρων που απελευθερώνει η παλαιστινιακή οργάνωση, στο πλαίσιο της συμφωνίας που σύναψε με το εβραϊκό κράτος.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα υπήρξε ανταλλαγή πυρών στη Βόρεια Γάζα, με την μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για παραβίαση της εκεχειρίας.

Ο IDF ισχυρίστηκε ότι εξερράγησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και πως πυροβόλησαν στρατιώτες του. Αντιθέτως, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως είδε ισραηλινό τανκ να πλήττει πόλη στα βόρεια της Γάζας.

Δείτε επίσης