Κόσμος

Ερντογάν: Θέλω λύση win win με την Ελλάδα-Μοιραζόμαστε ίδιο ουρανό και ίδια θάλασσα

«Το όνομα του Νετανιάχου έχει ήδη μείνει στην ιστορία ως ο «χασάπης της Γάζας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Χασάπης της Γάζας, Win Win, Ελλάδα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του στην Αθήνα - έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου 2023 - κάνει επίθεση φιλίας στην Ελλάδα λέγοντας ότι «διαφορές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ήρεμο κλίμα».

Ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε τη λύση του «καζάν – καζάν» δηλαδή να κερδίσουν και οι δύο πλευρές (win – win).

«Οι διαφορές υπάρχουν, αλλά μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό, την ίδια θάλασσα και εύχομαι το ταξίδι μου στην Αθήνα να φέρει θετικά αποτελέσματα», υπογράμμισε.

«Το ταξίδι μου στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου εύχομαι να φέρει μια νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερντογάν: «Χασάπης της Γάζας» ο Νετανιάχου

Όλα αυτά αυτά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα είπε μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση και χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου σχετικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου διέπραξε μια από τις «μεγαλύτερες φρικαλεότητες» του αιώνα και έμεινε στην ιστορία ως «χασάπης της Γάζας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημείωσε εξάλλου ότι «βλέπουμε τις ανταλλαγές κρατουμένων και τις ανθρωπιστικές εντάσεις ως μια θετική εξέλιξη όσον αφορά την ανάσχεση της αιματοχυσίας.»

Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως οι δηλώσεις του Νετανιάχου και της κυβέρνησης του μείωσαν τις ελπίδες να μετατραπεί η ανθρωπιστική διακοπή σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός, ενώ ανακοίνωσε ότι το δεύτερο πλοίο που θα μεταφέρει συνολικά 1.500 τόνους υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας θα αναχωρήσει για τη Γάζα σήμερα.

Δείτε επίσης